середа, 02 лютого 2011 00:45

Кіт-вегетаріанець їсть солоні помідори

Автор: фото: Тетяна ЗАРОВНА
  Ліля Дорошенко з міста Красноармійськ на Донеччині годує кота Даню маринованими помідорами
Ліля Дорошенко з міста Красноармійськ на Донеччині годує кота Даню маринованими помідорами

37-річна Лідія Дорошенко з міста Красноармійськ на Донеччині має кота-вегетаріанця Даню.

— Наш котик принципово відмовляється від м'яса і риби. Любить овочі та фрукти. Цибулю їсть смажену й мариновану, — розповідає господарка. — Обожнює консервований часник і квашену капусту. Кращої страви за солоні помідори для нього нема. Коли суну під ніс м'ясо чи рибу, кривиться і продовжує жувати помідор.

Сипле у миску консервовану кукурудзу. Кіт визбирує зернята.

— Сьогодні їв ікру з баклажанів і кріп із петрушкою. П'є мінеральну воду без газу, кефір і компот. Молока не хлебче. Воно йому не смакує.

Кота назвали Данею на честь друга сім'ї. Тварині 1,5 року. Привезли її з донецького міста Курахове, де сім'я відпочивала в пансіонаті влiтку позаторік.

— Він був безпритульником, і наша донечка Ліля умовила забрати кошеня із собою. Те, що він перебірливий у рацiонi, ми помітили ще на відпочинку. Удома показали котика ветеринарові. Вона обстежила Даню і сказала, що той здоровий.

У тварини лискуча шерсть.

— Кожного ранку о 6.00 кіт сідає біля мого обличчя та лоскоче вусами, потім лиже, як пес, доки я не встану і не піду за ним на кухню. Поснідає і йде будити дочку. Кусає їй то ногу, то щічку. На вулицю боїться повернутися. Влітку діти усім під'їздом виносили надвiр — так він чіплявся кігтями за перила, кричав на увесь будинок і упісявся від страху. Ми хотіли його каструвати, але дочка відрадила. Каже: "Може, він зустріне ще своє кохання".

У кота є власний будиночок із ліжком.

— У своїй хатинці відпочиває вдень. Уночі спить між мною і Льонею в подружньому ліжку. Якщо увечері гості засиджуються у нас до дев'ятої, Даня починає на них шипіти. Не любить, коли вночі у квартирі багато людей.

Зараз ви читаєте новину «Кіт-вегетаріанець їсть солоні помідори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі