четвер, 02 вересня 2010 04:00

Кирило Дорошенко поміняв 30 машин за 67 років

Автор: фото: Аріна КАНТОНІСТОВА
  Кирило Дорошенко із міста Немирів на Вінниччині сидить за кермом “таврії”. Авто йому видали як інваліду Другої світової війни
Кирило Дорошенко із міста Немирів на Вінниччині сидить за кермом “таврії”. Авто йому видали як інваліду Другої світової війни

94-річний Кирило Дорошенко з міста Немирів — найстарший водій на Вінниччині. Їздить "таврією" кольору слонової кістки. За 67 років водійського стажу його ні разу не штрафували.

— Буває, везу людей на рибалку, по гриби чи на базар. У когось іменини — приглашають, маю явитися. Когось Бог покликав на той світ, тоже треба, — каже Кирило Карпович. — Іще недавно їздив своєю машиною в гості до дочки в Москву. Від дому до них виходило 18 годин путі. У мене там двоє онуків та п"ять правнуків.

Каже, що працівники Державтоінспекції зупиняють рідко.

— От біля Вороновиці (селище за 12 км від Немирова. — "ГПУ") совпадєніє таке. Тільки на газ пожму, можу до 120 із гачком — і бачу: обігнав машину ДАІ. Уже начинаю тихіше їхати. У цей момент даїшники переганяють мене. Тормозять. Просять покликати шофера, не вірять, що я сам за кермом. Те, що я з вєтєрком проїхав, то бачив, що дорога була свободна. Нема помєх, опасності для людей. Почему не поїхати по-людські? Хто його знає, скільки осталося.

"Таврією" їздить шість років. Автомобіль йому видали як інваліду Другої світової війни.

— Короче говоря, було у мене машин десь із 30. Я їх міняв. Якщо починаєш ремонтіровать, буде дороже стоїти, чим купити новую.

Водійські права Кирило Карпович отримав 1943-го.

— Був в армії, здав усі нормативи, за ісключенієм їзди на автобусах. А по-настоящому почав їздити через два роки, як закінчив  військово-медичну академію імені Кірова в Ленінграді. Ми тільки освободили Варшаву. На границі між Польщею і Германією біля річки Одер шофер наїхав на протівотанкову міну. У мене було до 20 поранених. Я підійшов до однієї машини, німецької обикновенної трофейної. Пересадив живих, повіз їх у госпіталь.

Кирило Карпович їздить без окулярів.

— Виписав одні очки, та вони не підходять. Обхожуся без них. Питають, як у свої роки так добре виглядаю. Я вєчно трудився. Ніколи не залягав у сплячку. Постійно в двіженії, от і вироботався інстинкт самосохранєнія.

Зараз ви читаєте новину «Кирило Дорошенко поміняв 30 машин за 67 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі