Ексклюзиви
четвер, 23 жовтня 2008 17:33

Катрін Деньов брала мільйон франків за поцілунок на екрані
8

Французька актриса Катрін Деньов на церемонії вручення кінопремії ”Оскар” 25 лютого 2007 року в Лос-Анджелесі (США)
Фото: фото: reuters/Lucas Jackson
1965-го Девід Бейлі сфотографував Катрін Деньов для чоловічого журналу ”Плейбой”
Італійський актор Марчелло Мастроянні готовий був кинути дружину заради Катрін Деньов. Від цього роману народилася донька К’яра (на фото нижче). Нині вона теж актриса
За англійського фотографа Девіда Бейлі актриса вийшла у 25 років. Розлучилися за шість місяців

Французькій кіноактрисі Катрін Деньов 22 жовтня виповнилося 65 років. Вона знялася у понад 100 фільмах. Найвідоміші з них: "Денна красуня", "Схід-Захід", "Вісім жінок", "Індокитай".

Деньов вважають іконою французького кінематографа. Актриса ніколи не сиділа на дієтах, боротися із зайвою вагою їй допомагає куріння. Вона не засмагає і довго спить.

— Моє справжнє прізвище — Дорлеак. Коли почала зніматися, сестра Франсуаза вже була відомою актрисою у Франції із цим прізвищем. Тому я взяла дівоче прізвище матері — Деньов.

Франсуаза привела 17-річну Катрін на знімальний майданчик, познайомила з 32-річним Роже Вадимом, першим чоловіком актриси Бріджит Бардо. Роже вмовляє Катрін перефарбуватися в блондинку і знімає у своїх фільмах. Газети пишуть: між ними роман.

Від Вадима актриса народила сина Крістіана 1965-го. Через сім років з"явилася на світ К"яра — донька від італійського актора Марчелло Мастроянні. Він хотів заради Катрін покинути дружину. Подарував віллу в Ніцці, але актриса відмовилася виходити заміж.

— Тільки раз я зробила дурницю, — каже Катрін, — у 25 років вийшла заміж за англійського фотографа Девіда Бейлі. За кілька місяців ми розбіглися. Він знав лише кілька фраз французькою, а я втомилася розмовляти англійською.

Після розлучення актриса казала: "Щоб зберегти кохання чоловіка, не треба виходити за нього заміж".

1963-го Деньов тріумфувала на Каннському кінофестивалі з фільмом "Шербурзькі парасольки".

— Партнер по фільму цілував мене так турботливо, майже по-братському. Це не мій стиль спілкування з чоловіками, — розповідає Деньов. — Невдовзі я сама могла вибирати собі партнерів. Але з Аленом Делоном промахнулася.

Вони зустрілися на знімальному майданчику фільму "Поліцейський", коли Катрін був 31 рік, а Делону — 39.

— Через два тижні після зйомок ми разом вечеряли, а якось навіть поснідали на віллі Алена під Парижем. Газети вижчали від захоплення. Я мовчала. Делон запевняв, що зустрів єдину жінку свого життя. Ще за місяць я дізналася, що інтрижка між двома зірками входила в кошторис піар-компанії нашого майбутнього спільного фільму. Делон отримував свої комісійні, а я — цілувалася безплатно.

Стрічка "Поліцейський" провалилася у прокаті. Із Делоном актриса досі не розмовляє:

— Ален цілується огидно. Утім, як і Бельмондо. Не розумію, за що їх люблять жінки.

На початку 1980-х актриса брала не менше мільйона франків за поцілунок на екрані. Вона не приховує, що залюбки знімалась у відвертих сценах із Жераром Депардьє, якому зараз 60 років.

— Після зйомки такої сцени ми зізналися одне одному в дружбі. Якось я тиждень відпочивала у його маєтку. Ми випили всі запаси червоного сухого вина і довго говорили про кохання. Тоді я зрозуміла, що справжня дружба — це і є кохання, — говорить Деньов.

Про їхній роман, що тривав 10 років, говорив увесь Париж.

— Катрін — це чоловік, яким я хотів би стати, — каже Депардьє.

Деньов колекціонує взуття.

— Це як з моїми фільмами: ніяк не можу порахувати, скільки їх у мене, — сміється.

Зараз ви читаєте новину «Катрін Деньов брала мільйон франків за поцілунок на екрані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути