вівторок, 17 серпня 2010 03:16

Катерина Васильєва почала випивати в дев"ятому класі

Автор: фото з сайта www.vokrug.tv
 

15 серпня виповнилося 65 років російській актрисі Катерині Васильєвій. Вона відома за фільмами "Звичайне чудо", "Солом"яний капелюшок", "Королева Марго", "Бумбараш", "Чародії".

— Я дуже погано вчилася в школі, була двієчницею, — згадує. — У дев"ятому класі почала пити, це вважали тоді шиком, нормою життя. Нарівні з чоловіками. Я була марнославною, тому відставати не могла. Рано почала матюкатися. До вступу у ВДІК стала розпусною. Хоча була цнотливою, але нікому в цьому не зізнавалась.

— Катя була дуже висока, струнка, руда, з цигаркою в зубах і з небаченою мною в жінках внутрішньою свободою. Їй достатньо було ввійти в кімнату чи просто посидіти, як ставало зрозуміло, що перед тобою вільна людина, — каже старший на рік режисер Сергій Соловйов, який теж учився у ВДІКу. — Підслухав, як викладачі говорили про неї: "Здібна, але з такими зовнішніми даними — ну дуже вже негарна, гірша за Раневську". А для мене вона була жінкою нечуваної, сліпучої краси. У її присутності в моїй башці шуміло, я переповнявся енергією.

Вони одружилися, коли Катерина навчалася на другому курсі.

1973-го Васильєва підійшла в кафе до драматурга Михайла Рощина й актора Олега Єфремова.

— Невже це жива Катя Васильєва? — запитав Рощин, який бачив актрису лише в кіно.

Із випивкою і закускою вони поїхали додому до Рощина. Там їх зустріла його дружина Лідія. Драматург пішов проводити Катерину й додому не вернувся. Наступного ранку Лідія послала Васильєвій телеграму: "Вітаю з Днем Перемоги".

— Це була найпалкіша і найпристрастніша любов мого життя, — каже старший на 8 років Рощин. — Ми винаймали квартири, кутки. А коли прийшла популярність, пропивали по півмашини за місяць.

Із випивкою і закускою поїхали додому до Рощина. Там їх зустріла його дружина Лідія. Драматург пішов проводити Катерину й додому не вернувся

Васильєва палила і пила навіть на сьомому місяці вагітності. Коли сину Дмитрові виповнилося 5 років, подружжя розлучилося. У 33 роки актриса хрестилася, почала відвідувати церкву. 1993-го пішла з Художнього театру.

— Я пишаюся, що була першою актрисою, яка додумалася, що легко можна прожити без театру. Мені дім і церква стали важливішими. Я служу скарбником у московському храмі.

Катерина Васильєва заборонила синові одружуватися з актрисою Оленою Кориковою. Він створив сім"ю із донькою архітектора Кликова — Любов"ю. Став священиком. Зараз йому 37 років. Живе в Москві з чотирма дітьми й матір"ю.

— Я допомагаю, основне моє завдання заробляти гроші для сім"ї, — каже Катерина Васильєва, яка продовжує зніматися.

Кінорежисер Андрій Бенкендорф, 64 роки, знімав її у двох своїх стрічках:

— Шість років тому я запросив Катерину в свій фільм "Легенда про Тампука", — згадує. — Вона мене не знала, тому відмовила. Я до Армена Джигарханяна телефоную, він мій друг: "Роби що хочеш, а Васильєва в мене має зніматися". Не знаю, як він її вмовив, але ми зустрілися. Фільм довгий, вісім серій. Катя вносила багато своїх ідей, з якими не погодитися було неможливо. Характер у неї непростий, знає собі ціну. Не любить сюсюкання, як це трапляється з жінками-актрисами. У мене на зйомках був день народження, вона подарувала мені плеєр, що в ті часи було досить недешево.

Потім я її знімав уже без супротиву у фільмі "Банкірші". На відміну від інших актрис вона не старається бути гарною на екрані. Сказано: треба стати бридкою бабою — стає. Треба бути чарівною й гарною — перевтілюється. Але дуже потайна, в душу не пускає. Говорила багато про своїх онуків. Але що, не пам"ятаю.

Київський актор Володимир Горянський, 51 рік, знімався з Катериною Васильєвою у стрічці "Під дахами великого міста":

— Ми до того не були знайомі. Катерина Сергіївна підійшла і сказала, що дивилася фільм "День народження Буржуя" тільки через мене. Було дуже приємно. Вона постійно щось робила: навіть якщо була пауза, сиділа й читала. Ми знімалися влітку, стояла спека така, як зараз. Васильєва була стриманою, не капризувала. Чим більша зірка, то менше в неї вибриків.

Зараз ви читаєте новину «Катерина Васильєва почала випивати в дев"ятому класі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі