четвер, 03 квітня 2008 18:58

Канали пишуть титри у деяких серіалах

"Добрий день редакція "Газети по-українськи". Ми, глухі та глухонімі, передплачуємо вашу газету і з охотою перечитуємо. Але однією газетою не обмежитися, хочеться подивитися кіно чи серіал по телевізору. Нас позбавили цієї можливості.

Раніше канали "1+1", "Інтер", "Новий канал" показували новини, кіно та серіали, наприклад "Серцю не накажеш", "Ангел-охоронець", "Атлантида", із писаним текстом. Ми їх дивилися як нормальні люди. Читали текст і зміст розуміли. А тепер це відмінили — дивимося на кіно, як на картинки. Деколи хочеться цей телевізор викинути через вікно. Але що він винен.

За дорученням більше 100 осіб

 Микола Григорович Чорнописький,

Городенківський р-н, Івано-Франківська обл.".

— Ми домовилися з каналами, що вони введуть титрування, — каже Ігор Курас, 38 років, із Національної ради з питань телебачення і радіомовлення. — Його запровадили десь півтора року тому.

Нацрада не може змусити телеканали титрувати всі передачі, говорить Курас. На це потрібні гроші, щоб найняти субтитрувальників, відзняти звукову стрічку, потім перевести її в текстову.

— Усі серіали з 18.30 ідуть із титрами, — повідомили на каналі "1+1". — Це фільми, що починаються у 18.30, 20.15, 21.15 і 22.15. "Серцю не накажеш" перенесли на 19.00, тому він без титрів.

Зараз ви читаєте новину «Канали пишуть титри у деяких серіалах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі