середа, 28 серпня 2013 00:45

Іванну Браїлко фотографували 40 хвилин

Автор: фото: Ірина РЕРІХ
  Іванна Браїлко тримає статуетку, якою нагородили на конкурсі 
”Міні-міс Європа” у Празі. До Чехії їздила з матір’ю
Іванна Браїлко тримає статуетку, якою нагородили на конкурсі ”Міні-міс Європа” у Празі. До Чехії їздила з матір’ю

8-річна Іванна Браїлко з Полтави перемогла в конкурсі "Міні-міс Європа" у чеській столиці Прага.

— До модельного агентства "Марго" потрапили випадково, — розповідає мати школярки 39-річна Юлія Браїлко, викладач місцевого педагогічного університету. — У фотоакадемії проводили безкоштовну фотосесію для дітей. З десяток людей з фотоапаратами обступили доньку. Фотографували хвилин 40. Тоді питають: "Маленька, а скільки тобі років?". Іванка: "4". Вони полякалися, бігом до мене. Я заспокоїла, що дочка ще годину вистоїть. У неї змалечку було чуття до камери. То гілку нахилить до себе, то очі примружить — позує.

У квартирі Браїлків біля входу на двох полицях стоять вісім корон. Дівчина приміряє їх по черзі.

— У Чехії говорили чеською, я нічого не розуміла, — каже літературною українською. — Тоді вдягнули корону і звели зі сцени. Розплакалася, бо не зрозуміла, чи перемогла. Потім ми їздили на завод, де варять пиво. Його тільки дорослим дозволяли пити. Але мама дала мені попробувати. Якщо пити небагато, то смачне. Ще були в "Таверні". Їли руками, бо ложок і виделок там не було. Мені дозволили танцювати на столі.

— Вважаєш себе красунею?

— Я собі подобаюся. У школі я слухняна, ні з ким не б'юся.

— Який у тебе характер?

Іванка запитально дивиться на матір.

— Дуже вередлива, — сміється та. — Але капризує при мені й старшій сестрі Марії. Де викладачі — Іванна золота дитина.

Іванка Браїлко співає в хорі музичної школи №1. Відвідує естрадні танці, гімнастику. Займалася шахами. Коли стала чемпіонкою області, покинула. Каже,  ботам дають грамоти, а не корони. Як виросте, планує зніматися в кіно.

85 відсотків юних американців користуються мобілками. Такі дані оприлюднила соціологічна група "Расмуссен Репортс". Опитали 17 тис. американців віком від 6 до 16 років. 28 відсотків розповіли, що в їхніх будинках немає жодної книжки.

Зараз ви читаєте новину «Іванну Браїлко фотографували 40 хвилин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі