Ексклюзиви
пʼятниця, 17 травня 2019 05:36

Іван Кавацюк виграв 500 гривень

Автор: Фото надане Іваном Кавацюком
  Іван Кавацюк із селища Яблунів Косівського району на Івано-Франківщині передплачує ”Газету по-українськи” п’ять років
Іван Кавацюк із селища Яблунів Косівського району на Івано-Франківщині передплачує ”Газету по-українськи” п’ять років

— "Газету по-українськи" побачив п'ять років тому. Був тоді в Івано-Франківську на лікуванні. Одна жінка читала й поділилася зі мною. Сподобалася, почав передплачувати. Про виграш дізнався, коли переглядав свіжий номер, — каже 80-річний Іван Кавацюк із селища Яблунів Косівського району на Івано-Франківщині.

Він передплатив "Газету по-українськи" на рік. Надіслав копію квитанції на адресу редакції і виграв 500 грн.

— Мене виростили дід Василь і баба Параска по материній лінії. Батько загинув на війні. Маму забрали в Німеччину. Її не стало, коли американці бомбили Дрезден. Я закінчив сім класів і влаштувався на вугільну шахту в село Ковалівку Коломийського району. Дев'ять років трудився машиністом. Там же в школі робітничої молоді отримав середню освіту. 1969-го мене запросили бригадиром у колгосп імені Ярослава Галана. Заочно закінчив сільськогосподарський технікум, отримав спеціальність агронома. Працював у колгоспі до 1985 року. Тоді вийшов указ Горбачова про сухий закон. Я одружував сина. На столах був алкоголь. Наступного дня мене викликали в райком партії, бо був комуністом. Виписали догану. Я написав заяву про вихід із партії і здав партбілет. Це був удар для партії. Мене викликали в Москву. Я поїхав і відмовився категорично. Мені не подобалося, що треба було виконувати забаганки партійних керівників, — розповідає Іван Юрійович.

Після колгоспу 13 років працював майстром у коломийській фірмі з ремонту й будівництва житла.

— Маю загальний трудовий стаж 40 років. За добру роботу мене нагороджували телевізором, холодильником. Перша дружина Марія померла. Прожили з нею 15 років. Маю сина й доньку. З другою — Ганною Василівною — спільних дітей немає. У неї — по двоє дочок, внуків і правнуків. Я маю шестеро внуків і дев'ятеро правнуків, — говорить Іван Кавацюк.

Зараз ви читаєте новину «Іван Кавацюк виграв 500 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути