середа, 29 квітня 2009 18:29

Ірина Бережна чекає на дівчинку

Автор: фото з сайту blik.ua
  На Українському тижні моди нардепка-”регіоналка” Ірина Бережна представила колекцію одягу для майбутніх матерів
На Українському тижні моди нардепка-”регіоналка” Ірина Бережна представила колекцію одягу для майбутніх матерів

Депутатка від Партії регіонів 28-річна Ірина Бережна на сьомому місяці вагітності. Так пише преса, хоча сама жінка приховує термін.

— Я забобонна, — пояснює вона російською. Спілкуємося по телефону. Бережна їде у Верховну Раду.

— Хоч пленарних засідань зараз немає, все одно комітети працюють (депутатка працює в комітеті ВР з питань правосуддя. — "ГПУ"). Я написала проект нотаріального процесуального кодексу. Зараз займаюся тим, щоб винести його на перше читання. Тому більшість часу проводжу в парламенті. Хоча розпорядок дня змінила. Намагаюся поспати до дев"ятої ранку і лягти не пізніше опівночі.

Самі водите авто? (Ірина їздить на урядовому "мерседесі" та власному "шевроле". — "ГПУ")

— О ні, що ви, — сміється. — Із першого ж дня, коли дізналася про вагітність, мене возить водій. Це було зимою, ми з чоловіком якраз збиралися летіти до Австралії та Нової Зеландії. Відразу ж відмінила поїздку, бо я правильна і відповідальна мама. Усі вихідні проводжу в Маріїнському та Ботанічному садах, викупила квитки на концерти і театральні прем"єри. Ще змінився раціон харчування, бо до вагітності я не любила каш. Перші три місяці вагітності припали на роботу в окрузі, бо ж був указ президента про дострокові парламентські вибори. Тому я багато їздила по селах, доводилося готувати дома, брати з собою, а потім їсти прямо в дорозі в автомобілі. З іншого боку, мені повезло, бо не було великого токсикозу.

Бережна незаміжня. Питаю, із ким збиралася летіти на відпочинок.

Набрала небагато — менше 10 кілограмів

— Я ніколи не коментую своє особисте життя, — каже жінка. В інших інтерв"ю вона зізнавалася, що живе зі своїм коханим у цивільному шлюбі. А штамп у паспорті, мовляв, не настільки важливий. Їй приписували роман із колишнім співвласником телеканалу "1+1" Борисом Фуксманом, 59 років.

— Я вже навчилася ніяк не реагувати на чергові "сенсації". Колись прочитала, що в мене дитина від Нестора Шуфрича. Ми з коханим сміялися, а Нестор сказав, що тепер він просто зобов"язаний стати хоча б хресним батьком.

Багато набрали ваги?

— До вагітності активно займалася пілатесом (вид фітнесу. — "ГПУ"), йогою та плаванням. Під час вагітності суттєво зменшила фізичні навантаження. Завдяки правильному харчуванню й активному способу життя набрала небагато — менше 10 кілограмів.

Кого чекаєте?

— Дівчинку, про це ми з чоловіком дізналися з третього УЗД. Бо на 12 і 16 тижні вона відверталася до екрану попкою. У нас, мабуть, буде сором"язлива дівчинка. З іменем проблема, вибираємо зараз із кількох. Тато хоче одне, я — інше. Але останнє слово, звісно, буде за мною. Буду орієнтуватися на церковний календар.

Де народжуватимете?

— У клініці "Ісіда". Правда, палату ще не обрала. П"ятий пологовий будинок теж непоганий, але найкращі умови все-таки в "Ісіді". Як тільки дізналася про вагітність, проїхалася по всіх пологових будинках Києва. Я спілкувалася з лікарями і зрозуміла, що тільки двом зможу довірити своє здоров"я. Перший пологовий будинок теж непоганий. Там зараз рестораторка Маргарита Січкар організовує соціальну акцію — зібрала молодих заможних жінок, серед яких Ірена Кільчицька, художниця Євгенія Гапчинська. Кожна з них за власним смаком буде оформлювати дизайн палати, щоб там хотілося народжувати.

Визначилися з позою, в якій народжуватимете?

— Легше мамам, які вже народжували, вони можуть порівняти. А я тільки слухаю лікарів. Вони кажуть, що можна стоячи, лежачи та навіть у воді. Я аж розгубилася, не знаю, яку вибрати.

На Українському тижні моди 12–17 березня Ірина представила колекцію для майбутніх мам. Питаю, чи зараз працює над нею.

— У травні хочу запустити її в широкий продаж у мережі магазинів "Прикид", також продаватиму в Інтернеті. Це будуть сукні з широкими розрізами, блузки з місцем для животика і написами англійською мовою "Буду наступною" та "Хочу ще". Коштуватиме в межах 400–500 гривень. Ця колекція приснилася мені на третьому місяці вагітності. Я саме повернулася з магазину для майбутніх мам. Там вибір одягу невеликий, якість погана, а коштує декілька тисяч. Колекцію мені допомогли створити київські дизайнерки Людмила Седляр і Вікторія Чикулай. Хотіла ще запустити серію білизни для мам, адже її мало. Але часу на це вже нема.

Колекцію для немовлят плануєте створити?

— Для малюків продають достатньо гарного одягу. У мене ним забита вся шафа, ще й друзі дарують. Єдине, що не купуватиму до пологів, — коляску і столик для сповивання.

Зараз ви читаєте новину «Ірина Бережна чекає на дівчинку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі