пʼятниця, 26 жовтня 2012 06:30

Ілля Неупокоєв помирав тричі

На пам'ятнику Іллі Неупокоєву в селі Піщаному Золотоніського району Черкащини проявився образ Божої Матері.

— Недавно я вийшла на базар, а мені люди кажуть: "У вас пам'ятник упав". Пішла на цвинтар, дивлюся — з-під його злодії витягли залізо, — розповідає вдова 75-річна Галина Неупокоєва.

З пам'ятника відкололася фотографія.

— Племінник клеїв, а вона не приклеюється. Я з подругою пішла підкрашувати пам'ятник. Вона побачила, що на місці фотографії появився образ дівчини. А люди кажуть: "То це ж Мати Божа". То племінник фотографію збоку прибив.

Ілля Неупокоєв мав аденому простати, хворі нирки та серце.

— Не знаю, коли і вмер. У нього було три клінічні смерті. Перший раз, коли це случилося, ми були з сестрою. Він троє суток спав, а вночі на четверті проснувся. Попросив кофе. І помидорів. Розказав: "Біля мене лежав молодий хлопець. Дуже больний, в його рука боліла". Його поховали рядом із хлопцем, якого машина збила на смерть. У нього була розбита рука. Оце ж він, мабуть, за ним і приходив.

Після першої клінічної смерті Неупокоєва почала готуватися до похорону.

— Ми з сестрою повитягали все з гардероба, розклали костюм, уже даже гроб заказали. А він проснувся. Ми тоді з Катьою давай ховати все, щоб він не бачив. Другий раз нічого не розказував, а на третій — уже не просипався. Після смерті я півроку засинала при включеному свєті. Він ходив вроді, гукав мене.

Місцевий священик отець Любомир не визнає дива на могилі Іллі.

— Чудо — це коли ікона оновлюється, мироточить або кровоточить. Або має бути зцілення, а такого ще немає.

Зараз ви читаєте новину «Ілля Неупокоєв помирав тричі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі