понеділок, 26 січня 2009 16:48

Ігор Діда з"їв п"ять пампухів за півтори хвилини
5

Фестиваль пампуха відкрився театралізованим дійством біля Львівської опери
Фото: фото: PHL
Львів’янин Ігор Діда здобув титул ”Пампух-2009”
Минулорічний переможець львівського чемпіонату зі швидкісного поїдання пампухів Петро Кунка (праворуч) сперечався з суперниками
У черзі  за пампухами львів’яни стояли по 30–40 хвилин
Учасниця фестивалю пампуха викладає гарячу здобу з киплячої олії на пластикову тарілку

У неділю по обіді у Львові вдруге провели фестиваль пампуха. Цьогоріч городян частували пампухами просто неба перед Оперним театром та в Шевченківському гаю. Пекарі торгової марки "Просто добрий хліб" спекли 4 тис. із маком та варенням — на тисячу більше, ніж торік. Пампух із маком у цукровій пудрі продавали по 1,5 грн.

— Мені мучного не можна по здоров"ю, хіба дітвака потішу, — каже Олексій Корній. Пенсіонер привів на свято 7-річного онука Володимира. — Та й за пампуха похвалити можу тільки свою жінку. Скільки раніше не пробував — у неї вдаються найсмачніші.

За випічкою Олексій Корній стоть у черзі 40 хв.

— Щоби на фестивалі були свіжі пампухи, пекли їх у ніч на неділю, — розповідає 29-річний Андрій Чубко від торгової марки "Просто добрий хліб". — Пекарі весь день місили тісто та пекли донатси — це американські прототипи пампуха. Вони зі схожого тіста, але без начинки, з дірочкою посередині, коштують гривню. Подають їх із різними сиропами. Продали до тисячі донатсів.

Неподалік Оперного змагаються на швидкість поїдання пампухів. 40-річний львів"янин Ігор Діда ковтає п"ять пампухів із повидлом за 1,5 хв.

— Це нечесна перемога, — обурюється минулорічний переможець чемпіонату 61-річний Петро Кунка. На його грудях — стрічка з написом "Пампух-2008". — Мій конкурент запхав до рота усього пампуха, а треба було заглитнути. Я теж п"ять з"їв, але на мене не звернули уваги.

Ігор Діда облизується:

— Я з дитинства люблю пампухи, а дружина пече тільки на свята. Їв би їх щодня, ніколи не набридають. От якби ще чимось запити дали, то легше пішло б.

Найсмачніші пампухи цього року спекла 52-річна Леся Цюра. Жінка змагалася з чотирма господинями.

— Печу традиційні — з маком і мармулядою (вишневим варенням. — "ГПУ"), — каже Леся Цюра. — Дітей від макітри за вуха не відтягнеш.

Фестиваль тривав 4 год. Після нього був концерт львівських співаків.

Зараз ви читаєте новину «Ігор Діда з"їв п"ять пампухів за півтори хвилини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі