У неділю по обіді у Львові вдруге провели фестиваль пампуха. Цьогоріч городян частували пампухами просто неба перед Оперним театром та в Шевченківському гаю. Пекарі торгової марки "Просто добрий хліб" спекли 4 тис. із маком та варенням — на тисячу більше, ніж торік. Пампух із маком у цукровій пудрі продавали по 1,5 грн.
— Мені мучного не можна по здоров"ю, хіба дітвака потішу, — каже Олексій Корній. Пенсіонер привів на свято 7-річного онука Володимира. — Та й за пампуха похвалити можу тільки свою жінку. Скільки раніше не пробував — у неї вдаються найсмачніші.
За випічкою Олексій Корній стоть у черзі 40 хв.
— Щоби на фестивалі були свіжі пампухи, пекли їх у ніч на неділю, — розповідає 29-річний Андрій Чубко від торгової марки "Просто добрий хліб". — Пекарі весь день місили тісто та пекли донатси — це американські прототипи пампуха. Вони зі схожого тіста, але без начинки, з дірочкою посередині, коштують гривню. Подають їх із різними сиропами. Продали до тисячі донатсів.
Неподалік Оперного змагаються на швидкість поїдання пампухів. 40-річний львів"янин Ігор Діда ковтає п"ять пампухів із повидлом за 1,5 хв.
— Це нечесна перемога, — обурюється минулорічний переможець чемпіонату 61-річний Петро Кунка. На його грудях — стрічка з написом "Пампух-2008". — Мій конкурент запхав до рота усього пампуха, а треба було заглитнути. Я теж п"ять з"їв, але на мене не звернули уваги.
Ігор Діда облизується:
— Я з дитинства люблю пампухи, а дружина пече тільки на свята. Їв би їх щодня, ніколи не набридають. От якби ще чимось запити дали, то легше пішло б.
Найсмачніші пампухи цього року спекла 52-річна Леся Цюра. Жінка змагалася з чотирма господинями.
— Печу традиційні — з маком і мармулядою (вишневим варенням. — "ГПУ"), — каже Леся Цюра. — Дітей від макітри за вуха не відтягнеш.
Фестиваль тривав 4 год. Після нього був концерт львівських співаків.
Коментарі