понеділок, 23 липня 2007 18:14

Художник Єрмоленко кохає школярку

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  Юрій Єрмоленко малює портрети своєї дівчини Анастасії та виставляє їх у київських галереях
Юрій Єрмоленко малює портрети своєї дівчини Анастасії та виставляє їх у київських галереях

33-річний художник Юрій Єрмоленко закоханий у 15-річну школярку Анастасію Баранову. Він малює портрети дівчини та показує їх на київських виставках.

У галереї "Да Вінчі" Анастасія милується собою в маленькому дзеркальці. Юрій фотографується біля своїх картин, на яких зображені жінки. Єрмоленко каже, що це — повії.

— Такими я уявляю собі жінок легкої поведінки, — розказує він. — Але щоб краще вивчити їх, збираюся на Окружну дорогу в Києві. Заплачу повіям по 30 гривень і фотографуватиму їх. А з фотокарток малюватиму картини.

Анастасія каже, що їй не подобається ця ідея:

— Вони ж там усі хворі!

— А я вимагатиму в них довідки про венеричні захворювання, а потім підписуватиму на картинах, яка чим хвора, — радісно відповідає художник.

Він надарував мені сарафанів та брюк від Шанель і Крістіан Діор

Він тулиться до своїх картин і намагається зімітувати рухи намальованих жінок. Анастасія хитає головою.

— Я сама з богемної родини, — розповідає дівчина. — Мій дід — звукооператор, а баба й батько — музиканти. Тому я шукала чоловіка творчого. Торік 11 серпня ми з батьками та хресником моїх батьків Миколою поїхали кататися на катері Київським морем, висадилися на острові й лишилися переночувати.

На острові, де заночували Баранови, жив художник Єрмоленко. Він утік туди від міської метушні.

— Нас із Юрою познайомив друг Микола, — каже дівчина. І додає, що 11 серпня з коханим планує знову поїхати на острів. — Виїдемо ввечері катером, візьмемо з собою лише пляшку шампанського та два бокали, заночуємо там.

Єрмоленко обнімає Анастасію за талію. Вона розповідає, що мати Юрія тримає бутик у "Метрограді", а батько — художник.

— Юра дев"ять років був одружений з художницею, — зауважує дівчина. —  Батьки сприйняли наш роман спокійно. А в школі  ніхто не знає.

Анастасія після 9 класу збирається кинути школу. Вона хоче опановувати фах "готельний бізнес". Каже, що Єрмоленко закидає її подарунками:

— Дарує троянди та орхідеї. Квіти стоять по півтора місяця, — хвалиться дівчина. — А ще надарував мені сарафанів та брюк від "Шанель" і "Крістіан Діор".

Єрмоленко поправляє на Анастасії шлейку від сарафана. Каже, що хоче з нею мандрувати, тому збирає гроші на автомобіль "порше".

— Він обіцяв повезти мене до Великої Британії через Німеччину та Францію. Я дуже хочу побувати в лондонському Діснейленді, — плескає в долоні дівчина.

1973, 2 жовтня — Юрій Єрмоленко народився в Києві
1992 — закінчив Республіканську художню школу імені Тараса Шевченка
1998 — закінчив Національну академію зображувального мистецтва та архітектури
2001 — магістр живопису, заснував мистецьку арт-групу "Тераси"
2003 — виграв стипендію міністерства культури Польщі
2006, 11 серпня — познайомився зі школяркою Анастасією Барановою

Зараз ви читаєте новину «Художник Єрмоленко кохає школярку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі