вівторок, 02 липня 2013 07:08

"Хочете добре виглядати у 40, опікуйтесь цим з 20"

— У дитинстві бабуся дозволяла мені гратися в дідовій шафі. Я вдягав його старі капелюхи, краватки, жилети. Також любив перебирати бабусині перли, намиста, браслети. Їх вона зберігала у дерев'яних скриньках. Дорослим я не припинив гратися, — розповідає 32-річний американський фотограф Арі Сет Коен. П'ять років він фотографує пенсіонерок на вулиці. Обирає жінок з яскравою зовнішністю та оригінальним стилем.

— Моїм найкращим другом завжди була бабуся-бібліотекар, — каже чоловік. — Вечорами, коли ровесники йшли до клубів, я сідав з нею перед телевізором. Разом переглядали старі фільми. Бабця розказували про часи її молодості, коли до офісу ходили на підборах, а надвір одягали капелюшки.

Своїх моделей Коен шукає на вулицях Нью-Йорка. Найчастіше знаходить на автобусних зупинках, та на лавках у парку. Найбільше модниць зустрічає у бібліотеці Нового музею сучасного мистецтва на Мангеттені.

— Сьогодні на Медісон-авеню познайомився з Еліс. Був шокований, коли вона сказала, що має 100 років. Розказала, як сумує за модою тих часів, коли кожен гарно вбирався. Тоді згадав свою бабцю Блуму. Обожнював переглядати її альбом зі старими фотографіями. Там кожен виглядав суперелегантно.

Арі також фотографує чоловіків. Каже, що яскраві серед них трапляються значно рідше.

— Днями в місті помітив жінку в коричневому пальті, чорній шапочці й жовтій візерунчастій сукні. Навіть через вулицю було видно, що цей одяг носить роками. Підійшов, щоб попросити її сфотографувати. Френсіс була разом із сином. "Я не турбуюся про стиль. Я його роблю", — сказала жінка. Запитав її про вік. "Здогадайтеся, якщо моєму сину 75. Мій одяг, мабуть, старший за вас".

Фотографії моделей Коен розміщує у своєму блозі в інтернеті. Сторінку відвідали понад п'ять мільйонів людей.

— Мені вже стукнуло 70. Бачила у вашому блозі когось у смугастих шкарпетках. Завтра купую такі самі, — отримав лист від пенсіонерки.

— Ходити треба обов'язково. Змушую себе це робити щодня. Це краще рятує, ніж лікарі чи таблетки, — каже 101-річна модель Коена Рут. Жінка має коротко стрижене сиве волосся. Губи нафарбувала рубіновою помадою. У вухах — масивні золоті кліпси. На шию накинула легку шовкову хустку. — Обов'язково зволожуйте вранці й увечері шкіру обличчя кремом. Наряджайтеся щодня і не носіть синіх джинсів. Вкладайте гроші у якісні речі, які ніколи не вийдуть з моди. Якщо хочете добре виглядати у 40, починайте цим опікуватися в 20.

Зараз ви читаєте новину «"Хочете добре виглядати у 40, опікуйтесь цим з 20"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі