середа, 24 лютого 2010 08:28

Гумові чоботи радять носити з трикотажними сукнями

— У цьому сезоні гумові чобітки будуть супермодними, — каже столичний дизайнер Олена Голець, 36 років. Вона створює одяг для торгової марки "Дольче Донна". — Цієї весни без них ніхто не обійдеться. У них можна не тільки на світські вечірки приходити, а й по калюжах гуляти. Туфлі на високих шпильках прикрашають жінку, а гумовики роблять її життя комфортним.

Рекомендує носити чобітки з короткими шубами, пальтами та куртками.

— Ні в якому разі не взувайте під вечірню сукню. Вона підкреслює талію і попу, а гумові чоботи від цього відволікають. Гарно вони комбінуються із джинсами, спідницями в клітинку, трикотажними сукнями.

Гумаки є майже в усіх взуттєвих магазинах. Ціни починаються від 100 грн. Найдорожчі у столичному бутику "Берберрі" у Пасажі на Хрещатику, коштують від $350 до $2 тис.

— У нас були смугасті, у клітинку та однотонні, — розказує  продавщиця. — Їх швидко розкупили. Лишилося дві пари 41-го розміру.

Увечері 18 лютого у взуттєвому магазині у торговельному центрі "Фуршет" на Старовокзальній пл. черга по чобітки. Працівниця 40-річна Олена Кравченко опускає жалюзі на вході, бо магазин не може вмістити всіх відвідувачів. Кілька людей лишається за дверима. Вони розглядають взуття через скляну вітрину.

— Резовики почали гарно брати ще на початку січня. Боялися, що все танути почне, — розповідає продавщиця. — Жінки з широкими литками купують короткі, щоб не давили. Молоді дівчата беруть високі, їм подобається заправляти  в них брюки. Раніше такі чоботи купували тільки соціальні працівники, поштарі, працівники складів, спелеологи. Тепер беруть усі підряд.

На полицях зо 20 моделей. Однотонні, зелені та рожеві, коштують 100 грн. Кольорові з утеплювачем — 180.

— Їх у Вінниці роблять. Однотонні можна одягати тільки на плюсову температуру — на морозі потріскаються. Розцяцьковані витримують до мінус 7. У них усередині ще є утеплювач. Його можна й окремо купити — за 40 гривень.

До магазину забігає 45-річна Оксана Вєтер. Підходить до полиці із взуттям. Бере чотири пари, сідає на стілець і починає міряти.

— Резинові чоботи — це спасєніє. Я рієлтором працюю. Треба вранці в одному кінці Києва бути, ввечері — в іншому. В таку погоду ноги завжди мокрі.

Бере короткі чобітки за 150 грн. До них — чорні хутряні панчохи за 40 грн.  За 20 хв. купують чотири пари чобіт. Олена Кравченко радить усім взяти вологопоглинальні устілки на вугільній основі, щоб нога не пітніла.

— Завтра почнемо продавати чоловічі моделі. Вони темно-зелені, до 45-го розміру. Молоді хлопці часто питають, а в нас нічого підходящого немає. Раз один прийшов, мабуть, нетрадиційної орієнтації. Довго роздивлявся, приміряв. Добре, що в нього нога маленька була — 39-го розміру. Купив чорні чобітки з червоними трояндами. А тоді побіг шукати підходящу куртку.

Модельєр 27-річна Анна Бублик каже, що в гумових чоботях можна ходити тільки до лісу по гриби.

— Таке взуття не може бути модним. Просто баєри закупили багато гумових чобіт, от вони в усіх вітринах і стоять. Люди змушені їх купувати.

Каже, гумаки трапляються в колекціях модних домів "Шанель", "Берберрі", "Діор". Дизайнери люблять їх комбінувати із вечірніми сукнями та норковими шубами.

Продавці Лук"янівського ринку носять валянки з калошами

— Я такі за 35 гривень купила, — 52-річна киянка Валентина піднімає штани і показує гумове взуття. Ізсередини воно обшите штучним хутром. — Усю зиму відходила, ногам тепло і сухо було.

45-річний Ігор відбігає від прилавка з курячими тушками і стає посеред калюжі. Каже, його валянки з гумовими калошами нічого не бояться.

— Боронь Боже, щоб ноги коли промокли, — сміється. — Я тут щодня працюю, з ранку до пізнього вечора, на взуття своє ніколи не жалівся. Але кожен год нові галоші купую, бо старі тріскаються.

Ніна Перетятько із міста Миронівка на Київщині пританцьовує біля прилавка із копченою скумбрією та ковбасою. На ногах має чоботи з підігрівом, на шнурках. Каже, такі носять американські військові.

— Чоловік за 30 гривень на секонд-хенді купив. Дешево віддали, бо вони 35-го розміру. Тут збоку є клапан, через який повітря всередину накачують. Тепер таких уже не випускають.

Зараз ви читаєте новину «Гумові чоботи радять носити з трикотажними сукнями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі