четвер, 18 вересня 2008 18:37

Гарік Кричевський купує концертні костюми в Італії

Автор: фото з домашнього архіву Гаріка Кричевського
  Співак Гарік Кричевський з дружиною Анжелою цього літа подорожували Італією. На одну ніч залишилися у Сан-Марино
Співак Гарік Кричевський з дружиною Анжелою цього літа подорожували Італією. На одну ніч залишилися у Сан-Марино

45-річний співак Гарік Кричевський повернувся до Києва з відпочинку в італійському місті Ріміні.

— Туди їздимо вже років вісім, — розповідає він. — Знімаємо апартаменти на березі моря. Там нас усі знають, роблять знижки. На пляжі довго не валяємося. Я беру машину напрокат. Цього літа їздили у Болонью за одягом. Накупили багато речей. Я придбав кілька концертних костюмів. Вони там дешевші, Україна відстає в моді аж на рік.

Кричевський сидить у своєму новому сірому авто "Рейндж Ровер". Це подарунок друзів на 45-річчя. На лівих задніх дверях машини здерта фарба.

— Посадив сина на коліна — покатати. Коли заїжджали в гараж, Даніель різко перехилився, я його перехопив і не втримав керма. Добре, що машина застрахована, відремонтують. Але сина все одно вчитиму керувати. Він це любить. Машини — це наша тема. Мене тато теж у чотири роки брав на коліна у свій 401-й "москвич". Придбав його на день мого народження — 31 березня. У ньому забирав маму з пологового будинку. Вона досі не може сказати, чому більше раділа тоді: моєму народженню чи машині.

Україна відстає в моді аж на рік

Батьки співака медики. Юлія Вікторівна — педіатр, Едуард Миколайович — стоматолог. За освітою Кричевський теж медик, закінчив Львівський медінститут за спеціальністю лікар-інфекціоніст. Коли був студентом, працював медбратом у психлікарні.

Батькове авто не розбивали?

— У 20 років захотів покатати дівчину. "Позичив" у батька "жигулі" шостої моделі. Але мене тоді Бог покарав. Машину припаркував під інститутом. Досі не розумію, як у неї в"їхав тролейбус, — чухає лисувату потилицю. — За ніч, поки батько був на зміні в лікарні, відремонтував і перефарбував автівку. Заплатив на сервісі втричі дорожче. Гроші вкрав, — замислюється, — не можу сказати, в кого. Із хлопцями відіграв кілька халтур. Назбирав грошей і нишком повернув туди, звідки взяв. Батько не помітив, що машина була в аварії. Їздив на ній сім років, доки не продав. Наступного дня подзвонив покупець, кричав, чому тато його надурив, що машина небита. Аж тоді я в усьому зізнався.

Розказує, що за блатні пісні вигнали із дитячого садка:

— Я ходив у садок міліції і КДБ. Удома батько слухав Висоцького, блатні пісні Юза Алешковського. Одну із них — "За хлеб и воду, и за свободу, спасибо нашему советскому народу, за ночи в тюрьмах, допросы в МУРе — спасибо нашей городской прокуратуре" — заспівав перед вихователькою. Батьків тоді викликали в садок, запитували, звідки дитина таке знає. Тато відповідав, що синок, напевно, почув на вулиці. А мама того ж вечора викинула на смітник усі магнітофонні бобіни й пластинки. Мене цілий місяць не водили в садок.

Бешкетували у дитинстві?

— Кров пускав! Одного разу вибив шаблею око ментовському синові, —  хвалиться. — Юра був наглючим, товстим і рижим. Спочатку вкрав у мене значок, а потім скрутив вузлом мою алюмінієву шаблю. Гладко вирівняти її не вдалося. Тоді я підкликав Юру до себе й щосили ткнув йому шаблюкою в око. Здається, розсік сітківку. Мене страшенно сварили, скандал був. Але бабуся Ірина Самуїлівна усе залагодила. Вона у Львові була знаним хірургом, мала зв"язки. Подзвонила у потрібну інстанцію, — постукує пальцями по плечу, — і батько Юри заспокоївся. Я досі вважаю, що вчинив правильно.

1963, 31 березня — Георгій Кричевський народився у Львові в родині медиків
1968 — вступив у музичну студію по класу фортепіано
1977 — організував перший вокально-інструментальний ансамбль, грав на гітарі
1988 — закінчив Львівський медінститут за спеціальністю лікар-інфекціоніст
1991 — працював лікарем-рентгенологом у діагностичному центрі. Одружився із львів"янкою Анжелою Єлисеєвою, молодшою на 7 років
1997 — народилася донька Вікторія; за рік придбав квартиру в Києві
2004 — отримав звання заслуженого артиста України. Народився син Даніель
2008, 31 березня — друзі подарували машину "Рейндж Ровер"

Зараз ви читаєте новину «Гарік Кричевський купує концертні костюми в Італії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі