четвер, 14 квітня 2011 05:00

Фоззі купив 60 шапок

Автор: фото: ОЛЬГА Камєнєва
  На столі розкладені шапки, які належать вокалісту групи ”Танок на Майдані Конґо” Фоззі. Їх співак придбав у Лондоні
На столі розкладені шапки, які належать вокалісту групи ”Танок на Майдані Конґо” Фоззі. Їх співак придбав у Лондоні

— Коли 1996-го готувались до фестивалю "Червона рута", Фагот каже: "Класно було б придумати тобі якийсь імідж із шапочкою". Сіли і придумали, — розповідає вокаліст гурту "Танок на Майдані Конґо" 37-річний Фоззі. Справжнє ім'я — Олександр Сидоренко.

Співак 15 років збирає шапки.

— Першою була та, на якій вчилася в'язати дружина нашого гармоніста Льоні. Сплела її, і щось вона їй не сподобалася. Лежала при вході у квартиру. Вдягала її тільки, коли собаку вигулювала. А я у гості до них прийшов. Побачив шапку і попросив поміряти. Вивернув,  вдягнув і пішов у ній додому. Тепер дуже боюсь її загубити, — мне у руках різнокольорову плетену шапку.

У колекції має 60 штук.

— Скрізь, де буваю, полюю за шапками. З Фінляндії привіз із десяток. На секонд-хенді в Лондоні по 2,5 фунта вісім купив. Уже жодної немає. Якщо концерт подобається, я шапку кидаю зі сцени слухачам. Наступного дня думаю: навіщо я її викинув? Шкодую дуже. Згодом на концерті дивлюсь у залу — о, чувак стоїть у моїй шапці. Часто отримую шапки в подарунок. Одна львів'янка штук 20 для мене сплела.

Шапку одягає, коли виходить на сцену.

— У звичайному житті взагалі не ношу. Коли холодно — капюшон натягаю. У мене шапка виконує функцію перемикача. Виходжу на сцену, вдягаю — і всьо, я співак, одразу на потрібній хвилі. Раніше взагалі класно було — зняв шапку, і на вулиці тебе ніхто не впізнає. Зараз уже не проходить. Тільки одного разу виступав без шапки, в Одесі. Забув у готелі, й не було часу вертатися. Зіграли добре, але я себе почував не дуже. Улітку дуже спекотно, та на кепку шапку не міняю — це вже не те. Шапки всі дешеві, та носити нікому не даю. Дуже сердився б, якби хтось загубив. Удома маю окрему шафу, де вони лежать. Там постійний безлад.

Зараз ви читаєте новину «Фоззі купив 60 шапок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі