четвер, 21 жовтня 2010 02:49

Філіпп Лануа у волосся вмонтував годинник
5

Бельгійський перукар Стівен Мілош виклав волосся моделі у формі крила
Фото: фото: REUTERS/Andrew Winning
Зачіска ”Модерн” зроблена з чотирьох накручених шиньйонів
Елізабет Роджен одягнула на голову моделі десять перук
Найбільше голосів журі віддало на масивну зачіску ”Авангард”
Стиліст Філіпп Лануа закріпив годинник за комір сукні моделі

У лондонському центрі краси "Ґрандіоз" 30 англійських перукарів змагалися за звання найкращого. У такий спосіб британці щороку влаштовують конкурс зачісок.

— Щоб зробити чудову зачіску, декому треба вчитися все життя, але є перукарі від Бога. Ножицями й гребінцем вони починають творити дива з дитинства, — каже директор центру Стівен Ніколас, 39 років. — У подібних конкурсах я беру участь з 16 років. За цей час зламав 24 гребені і спалив 11 фенів. Став перукарем ще у школі. Стриг учительок і однокласниць. Кого недолюблював, скубав абияк. Після кількох невдалих стрижок нажив ворогів. Довелося покинути рідне місто. Переїхав у Лондон. Тепер маю тут три салони і центр краси.

Стівен робить зачіску моделі зі світло-русим волоссям до пояса. Зав'язує два хвости. Накручує їх на бігуді.

— Робити на голові замки, кораблі і пташки — вже банально. Я зроблю моделі роги, як у корови. Конусоподібні зачіски зараз у моді. Треба не соромитися цікавих образів і не обмежувати себе в незвичних матеріалах. У волосся вплітаю все, що буде триматися: дроти, ліхтарики, квіти, пір'я і підкови. Щоб використовувати накладні елементи, треба враховувати фактуру волосся, вік людини, професію, характер, тип і форму обличчя, співвідношення тіла з головою.

Зачіску робить 4 год. Закручене волосся укладає на невисокий напівкруглий каркас. Хвости закладає вище за вуха, прикріплює до чола. До потилиці чіпляє шиньйон. Обмотує його навколо голови. Збризкує двома флаконами лаку.

— На все пішло три сотні шпильок і кілограм штучного волосся. Зверху зачіску оздобив бантом і кількома разками перлів.

Півкілограма страусиного пір'я у своїй роботі використала Елізабет Роджен, 32 роки:

— Люблю працювати з перами марабу і довгими страусиними. Зачіску декорую гірляндами з дрібних шовкових квітів. Щоб волосся трималося, всередину вставляю флакон із водою. Це освіжатиме голову. Волосся не пересихатиме.

Прапрапрапрадід Елізабет працював перукарем при дворі англійської королеви Єлизавети І на початку XVII ст.

— Зачіски королеві "споруджував" раз на декілька тижнів. Волосся на ніч не розпускав. Королева стежила за французькою модою. Стиль зачісок теж переймала. Носила перуки і шиньйони. Було модно прикрашати начесане догори волосся живими квітами. Щоб не в'янули, дід ставив на голову вазу. Кріпив її дротиками до коміра сукні або за вуха. Зверху прикрашав коштовностями та пір'ям. Голову тоді мили влітку двічі на місяць, взимку — один раз.

25-річний Філіпп Лануа вмонтував у зачіску годинник.

— Його причепив до волосся моделі. Годинник тримається міцно. Працює на батарейках. Будь-хто з перехожих може звірити за ним час. Торік я вмонтував у волосся пристрій, що випускав бульбашки, та корзину з цукерками. До моделі тягнулися всі діти. Мені вручили приз глядацьких симпатій.

Волосся дівчини начісує. Фіксує пінкою і лаком. Під годинник чіпляє штучну косу.

— Є безліч видів переплетів, плетіння косичок, джгутів, вплітання декоративних прикрас. Роблю зачіски відвідувачам королівських балів. Зараз модно у волосся вплітати чучела пташок і дрібних тварин. Не кожна дівчина на таке погоджується. Пасує тільки відважним жінкам. Обрана для зачіски тварина обов'язково має символізувати силу і розум, додавати природності.

Перукаря-переможця визначать до кінця жовтня. Він отримає $10 тис.

Зараз ви читаєте новину «Філіпп Лануа у волосся вмонтував годинник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі