пʼятниця, 07 грудня 2007 15:37

Джордж Сорос закохався в росіянку Марину Целле

77-річний фінансист Джордж Сорос закрутив роман із 22-річною російською моделлю Мариною Целле. Кілька років тому вона переїхала з Москви до Нью-Йорка і намагається зробити там кар"єру.

Вони познайомилися на світській вечірці. Мільярдер часто запрошує Марину до свого будинку в Хемптоні. Нещодавно вони були вдвох на вечірці у фінансиста Ендрю Беррока. Півтора року фінансист зустрічався з "Міс Росія-98" Анною Маловою, 35 років. Коли вони розійшлися, Джордж подарував дівчині віллу в Нью-Йорку.

Статки Джорджа Сороса оцінюють у $12 млрд. Він народився в небагатій угорській сім"ї. Справжнє ім"я Сороса — Дьордь Шварц. Його батько Тівадар працював адвокатом у Будапешті.

— Батько був трохи лінивим, — пригадує він. — За роботою проводив лише дві години на день. Якось утратив багатого клієнта, бо не хотів вилазити з басейну. Та він завжди давав мені кишенькові гроші.

1936-го родина Шварців змінила єврейське прізвище на угорське Сорос. У 17 Джордж вирішив поїхати з Будапешта. Батько переконав його податися до Лондона.

— В Англії я голодував, — говорить мільярдер. — Якось позаздрив вуличній кішці. Вона їла рибу, а я два дні не мав рисинки в роті.

Він працював посильним на вокзалі. Іноді збирав на фермі яблука. Влаштувався офіціантом у ресторан "Квальйіно". Там доїдав залишки.

До Нью-Йорка Сорос приїхав із $5 тис. Почав продавати за кордоном цінні папери.

— Колись я мріяв про півмільйона доларів, — каже він. — Вважав, цього досить, аби не працювати. Та апетит приходить під час їжі.

За 20 років кожен долар, укладений Соросом, перетворився на $5,5 тис. Його називали головним валютним спекулянтом Америки. 15 вересня 1992 року через банківську операцію Сороса упав курс англійського фунта стерлінга. Банкіри назвали той день "чорною середою", а Джордж — "білою". Відтоді його кличуть "чоловіком, що обрушив банк Англії".

Сорос говорить, що не має часу на сім"ю. Мільярдер виховав п"ятьох синів. Перша дружина Анна-Ліза Уітчак народила йому Роберта, Андреа, Джонатана. Друга, Сьюзен Вебер, — Александра та Грегорі. Усі вони працюють у компанії батька.

Друга дружина Cьюзен мала на Сороса великий вплив.

— Я залишився людиною завдяки своїм жінкам, — любить повторювати мільярдер. Батько Сьюзен був відомим у Нью-Йорку виробником сумок. Джордж познайомився з дівчиною на вечірці з нагоди її 22-річчя. Тоді йому було 47. За рік вони побралися.

Із королевою мільярдер зустрічався рік

Друзі запевняють, що Джордж часто йшов на поступки Сьюзен. На початку 90-х він хотів переїхати з Нью-Йорка до Лондона. Та жінка наполягла залишитися.

— Я не можу з нею сперечатися, — пояснював фінансист. — Її крик псує мої нерви.

Характер дружини зашкодив репутації Сороса. 1991-го вона звільнила кухарку Нікі Девісон, бо жінка поклала в суфле не ту ложку, яку вибрала Сьюзен. Ображена Девісон подала на Соросів до суду. Мільярдери мусили виплатити їй $40 тис. компенсації. А Джордж ще й вибачався.

Чотири роки тому він покинув дружину. Вони прожили разом 20 років. Сорос подарував Сьюзен Центр вивчення декоративних мистецтв, який купив за $6 млн.

Кажуть, він пішов від жінки через королеву Йорданії Нур. Вони зустрілися, коли тій було 55 років. Її чоловік, король Йорданії Хусейн, помер за сім років до того. Вона прийшла на лекцію Сороса в Оксфордському університеті. Сиділа в першому ряду. Після лекції на вулиці їх чекав лімузин. Із королевою мільярдер зустрічався рік.

1930, 12 серпня — Дьордь Шварц народився в Будапешті в єврейській родині
1936 — сім"я змінила прізвище на угорське Сорос
1947 — Джордж переїхав до Лондона
1961 — одружився з Анною-Лізою; за 17 років розлучилися
1969 — створив інвестиційний фонд "Квантум"
1983 — одружився з дизайнеркою Сьюзен
1998 — витратив $300 млн на благодійність
2003 — розлучився зі Сьюзен

Зараз ви читаєте новину «Джордж Сорос закохався в росіянку Марину Целле». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі