четвер, 13 вересня 2007 16:53

До Романа Чарченка пристають ложки й виделки

Автор: фото: Валентина ІЩЕНКО
  Роман Чарченко показує свої здібності. Поруч із ним його батько Анатолій та тітка Наталя Іващенко, 29 років
Роман Чарченко показує свої здібності. Поруч із ним його батько Анатолій та тітка Наталя Іващенко, 29 років

До тіла 8-річного Романа Чарченка притягуються металеві предмети. Хлопчик живе з батьками і старшою на 5 років сестрою Яною в селі Галяве Чорнухинського району на Полтавщині.

Його бабуся — з сусідньої Кізлівки. Нині приїхала до онука в гості.

— Ось наш герой, — 52-річна Лідія Іващенко обнімає Романа. Жінка виносить із хати велику залізну миску. У ній — 50 алюмінієвих ложок і виделок. У пакетику подзенькують копійки.

— Три роки тому в січні ми вечеряли, їли морозиво, — розповідає мати хлопчика 32-річна Інна Чарченко. — Ромка з"їв свою порцію і приклав чайну ложку до носа. Вона повисла, мов приклеєна. Думали, що липка після морозива. Помили, а вона знову пристає. Почали й собі чіпляти — падають. А до нього ще десяток по тілу порозвішували — висять.

— Я тоді накупила апельсинів і бананів, збиралася до них у гості, — перебиває Лідія Михайлівна. — Така завірюха піднялася. Яночка дзвонить: "Бабусю, приїжджай, у нас відьмак появився!".

Мама хлопця працює кухарем у місцевому кафе. Батько Анатолій, 38 років, — оператор газозаправної станції. 1 вересня Роман пішов до третього класу Кізлівської школи. Навчається на "відмінно". Торік за успіхи в навчанні отримав похвального листа та 10 грн премії. Купив китайського електронного годинника.

— Спочатку ходив до Галявської школи, але ми його перевели. Бо в класі було троє дівчат і лише один він хлопець, — говорить Анатолій.

Ким буде в майбутньому, Роман поки що не вирішив.

— Буду пожежником — згорю, міліціонером — уб"ють, музикантом — мозолів натру, — каже серйозно.

Роман Чарченко знімає футболку. З бабусиною допомогою обкладає живіт і груди копійками. На руки, спину та вуха чіпляє ложки й виделки. Стоїть 5 хв., тремтить.

— Тіло ціпеніє, — скаржиться хлопчик. Ложки з вух не спадають, навіть коли він починає трусити головою. За 10 хв. Роман знімає всі предмети. Потім падає на ліжко.

Бабусю, у нас відьмак появився!

— Дуже втомився, і тіло болить, — пояснює він.

— Спочатку вистави на вулиці влаштовували, — розповідає Яна. — Бажаючі подивитися на Ромкині фокуси платили по 50 копійок.

Бабуся заносить до хати зозулясте курча. Віддає його Романові. Воно пищить, тріпає крильми. За хвилину в його руках заспокоюється. Роман кладе курча на підлогу і тримає над ним руку. Те лежить нерухомо догори лапами.

— Отак і лежатиме, доки Ромчик магнетизуватиме його, — дивується Лідія Михайлівна.

— Мені він знімає головний біль, — приєднується до розмови Інна Чарченко. — Подержить кілька хвилин над головою свою руку — і біль зникає. Скаржиться лише, що рука терпне. У сусіда нашого зуб болів. Рома поводив по щоці рукою — той заснув. А в іншого розпізнав язву. "У вас тут дірка" — каже, показуючи на живіт.

Фахівцям хлопчика Чарченки не показували.

— Треба їхати до київських медиків, — переконує бабуся. — Може, колись людей лічитиме. У нас в роду такого ще не було. Правда, бабуся покійного чоловіка була циганкою — гадала й зуби замовляла.





Педіатри не радять дітям займатися цілительством


Талановитих дітей слід розвивати, вважає київська цілителька 52-річна Олена Світко.

Романові цілителька радить менше пити молока й не їсти овочів, які містять крохмаль. Бо це забирає енергію. Щодня слід випивати склянку води і "працювати" з сонцем.

— Ставати до нього обличчям і уявляти, що промінь з"єднує світило і сонячне сплетіння. Хлопчик має підняти долоні догори й "пити" ними енергію.

Батькам Романа Олена Світко порадила часто причащати сина і купати у вербовому відварі. Кілограм верби з листочками й корою запарити окропом. Настояти півгодини й облити дитину. Верба очищує від поганої енергії та зміцнює людину.

Педіатри проти того, щоб діти займалися лікуванням.

— Вони мають веселитися, гратися й не думати про турботи, — переконує столичний педіатр Віра Стриж, 46 років. — Юна психіка не готова прийняти чужі біди, встояти проти хвороб та усвідомити поразки.

Олександра Суботіна

1998, 13 листопада — Роман Чарченко народився в с. Галяве Чорнухинського району на Полтавщині
2004 — повісив на носа алюмінієву ложку
2005 — пішов до 1 класу Галявської школи-дитсадка
2006 — продемонстрував магнетичні здібності перед однокласниками у шкільній їдальні

Зараз ви читаєте новину «До Романа Чарченка пристають ложки й виделки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі