четвер, 20 грудня 2007 17:47

Дівчинка живе з кілограмовою пухлиною на підборідді (ФОТО)

Автор: фото: Валентина ІЩЕНКО
  Людмила Шаркова з села Лелюхівка Новосанжарського району на Полтавщині з 4-місячною донькою Вікторією. Дитина народилася з доброякісною пухлиною, яка нині важить майже кілограм
Людмила Шаркова з села Лелюхівка Новосанжарського району на Полтавщині з 4-місячною донькою Вікторією. Дитина народилася з доброякісною пухлиною, яка нині важить майже кілограм

"Вона дуже енергійна. Головку тримає і постійно сміється. Коли глянеш на личко, не скажеш, що в неї ота напасть", — каже 60-річна Олександра Антоненко із села Лелюхівка Новосанжарського району на Полтавщині. Жінка тримає на руках 4-місячну онуку Вікторію Шаркову. Дівчинка народилася з пухлиною на підборідді. Нині наріст важить майже кілограм.

Доброякісну пухлину завбільшки з ґудзик полтавські лікарі виявили на 22 тижні вагітності Людмили Шаркової. Медики побачили дитину ліліпутом і з шістьма пальцями на руках. Запропонували викликати штучні пологи.

— За ті 20 хвилин УЗІ я посивіла. Але від штучних родів відмовилася. Дитя в мені вже ворушилося, — розповідає мати дівчинки 31-річна Людмила Шаркова. — Назвали доньку Вікторією, щоб усе перемогла.

Людмила Шаркова родом із Нових Санжар. Два роки тому за 10 тис. грн придбала хату в сусідньому селі Лелюхівка. Там поселилася з 37-річним Віталієм Поляковим. Офіційно вони не одружені. Від першого шлюбу Людмила має 13-річну доньку Олександру.

— Ми довго приховували свої стосунки з Віталіком, я боялася за свою репутацію, — розповідає жінка. — Три роки відгодовувала по шестеро свиней, щоб купити хату. Раніше жила в маминій. А Віталік якраз "дев"ятку" купив. Такі щасливі були. Він попросив, аби я народила йому дитину. Першу доньку, Сашу, я родила у 18 років. Бувало, кину її на матір і гайда з чоловіком на танці.

Три роки відгодовувала по шестеро свиней, щоб купити хату

Народжувала Людмила в Полтаві.

— Лікарі обіцяли знищити пухлину під час пологів, — згадує жінка. — Я прокидаюся після кесарєва, дають мені в руки кроху, і мене починають сльози душити. Тільки й устигла почути: "Заберіть у неї дитину, вона нічого не соображає". Радили від неї відмовитися. А одна лікарка сказала: "Молися, то, може, й випросиш її у Бога".

Людмила повезла дівчинку до столичного онкогематологічного центру ОХМАТДИТ.

— Часто чула: "Вона не жилєц". На моїй дитині вчилися майбутні доктора. Прийде якась студентка з довжелезними манікюрами й починає обмацувати пухлину. А тоді сказали: "Їдьте додому й чекайте. Ми нічого зробити не можемо".

Друзі з Полтави розмістили в Інтернеті оголошення. На нього відгукнулися з асоціації "Жити завтра".

— Такі пухлини успішно видаляють в одній із берлінських клінік, — каже волонтер Лілія Переходько. Лише на медикаментозне лікування потрібно 30 тис. євро. Ще 5–6 тис. — на проживання матері в клініці.

Бабуся заносить до кімнати в стаканчику сирок і ложечкою годує дівчинку. За кілька хвилин дитина вириває обід.

— У неї зуби ріжуться, — каже батько дівчинки, витираючи підлогу ганчіркою. — Весь час пальчики в рота засовує.

Людмила Шаркова оформляє візу в Німеччину. Усі її рідні взяли кредити в банках. Вона з чоловіком — підприємці, торгують жіночим одягом на ринках області. Їм допомагають колеги, незнайомі люди.

— Уже маємо 10 тисяч гривень. Родичі понавозили харчів — хто качку, хто гуску, хто сала. Буває, дзвонять, питають: "Може, вам памперсів треба,  пелюшок?". У мене цим шифонери забиті, — ділиться жінка.

Каже, що за здоров"я Віки моляться в церквах і оголошують триденні пости.


Реквізити для надання допомоги

Р/р: 2620132739

у "Райффайзен Банк Аваль"

МФО: 331605

Отримувач:

Шаркова Людмила Григорівна

Призначення платежу:

Благодійний внесок на лікування доньки

1976, 2 січня — Людмила Макаренко народилася в с. Нові Санжари на Полтавщині в сім"ї тракториста і прибиральниці
1993 — одружилася з односельцем Ігорем Шарковим
1994 — народилася донька Олександра
1996 — працює продавцем у приватному магазині
1999 — розлучилася із чоловіком
2005 — придбала будинок у сусідньому с. Лелюхівка, зійшлася з водієм Віталієм Поляковим; торгує жіночим одягом по селах області
2007, 26 липня — народилася донька Вікторія з пухлиною на підборідді

Зараз ви читаєте новину «Дівчинка живе з кілограмовою пухлиною на підборідді (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі