понеділок, 14 липня 2008 15:51

Діти Віктора Ющенка катаються на поні Масяня

Автор: фото з архіву Олексія Бутенка
  Президент України Віктор Ющенко та бізнесмен Олексій Бутенко вручають сідло 7-річній Євгенії Бутенко, найменшому жокею конюшні в селі Проців Бориспільського району на Київщині
Президент України Віктор Ющенко та бізнесмен Олексій Бутенко вручають сідло 7-річній Євгенії Бутенко, найменшому жокею конюшні в селі Проців Бориспільського району на Київщині

Київський бізнесмен Олексій Бутенко запросив до своєї конюшні в селі Проців, що за 50 км від столиці, президента України Віктора Ющенка, 54 роки. Віктор Андрійович приїхав із сином Тарасом, доньками Софією та Христиною. Хоча це був приватний візит, одягнув сірий діловий костюм. Із главою держави прибув міністр у справах сім" ї, молоді та спорту Юрій Павленко, 33 роки.

Президент у гарному настрої, усміхається.

— Я тільки на 40 хвилин, — попереджає Олексія. Але затримується у клубі на чотири години. Обходить конюшні, годує з руки білого коня на кличку Юкрейніан Форевер — Україна назавжди. Каже, що кличка подобається.

Потім Ющенко дивиться, як на манежі діти стрибають на конях через бар"єри. Коли тренування закінчується, президентові підносять сідло для коня за 3 тис. євро. Віктор Андрійович дає його 7-річній Євгенії, доньці Олексія Бутенка.

— Віктор Андрійович хотів щось вручити наймолодшому жокею, щоб символізувало зміну поколінь, передачу досвіду від старших до молодших, — розповідають "ГПУ" в конюшні Бутенка. — Спочатку думали, що це буде шолом. Потім вирішили вручати сідло. На ньому викарбувані слова "Майбутньому олімпійському чемпіону від президента України". Перший українець, який переможе на Олімпійських іграх, забере це сідло собі.

Віктор Андрійович їздить мовчки

Президент сідає на трибуну. На манежі стрибають через бар"єри вісім професійних вершників зі столиці та міста Жашків на Черкащині. Діти Ющенка нудьгують. Павленко пропонує Тарасові, який сидить у батька на руках, яблуко в целофановій обгортці. Хлопчик відмовляється.

Ющенко має власного коня української верхової породи на кличку Попрьок. Його президент тримає в кінному клубі "Роял Хорс Клаб" в с. Лісники, за 18 км від столиці. Цей кінь іноді бере участь у змаганнях. На ньому їздять жокеї — знайомі президента.

— Віктор Андрійович у Лісниках буває нечасто, — каже "ГПУ" один із працівників клубу. Розповідати про клієнтів йому заборонено, тому чоловік не називає свого прізвища. — Іноді приїжджає вночі. Зазвичай запізнюється на годину-півтори. Їздить мовчки. Його малі діти приїжджають кілька разів на тиждень. Катаються на власному поні Масяня.

Зараз ви читаєте новину «Діти Віктора Ющенка катаються на поні Масяня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі