четвер, 04 вересня 2008 15:44

Дискотеки в Згурівці проводили у парку

"Наше селище Згурівка Київської області — це великий районний центр. Живуть тут добрі працьовиті люди. Багато молоді. Тут є середня школа, гімназія, училище механізації, в якому навчаються люди майже з усієї України.

Після розпаду Союзу з"явилися особи, які розкрутили все, що могло приносити дохід, а решту — розламали й розбили. Зруйнували й два будинки культури. А як же молодь, діти, й узагалі все населення, як бути з їх дозвіллям? А ніяк, набудуємо генделиків — барів, кафе, де всі п"ють. А клубів на таке селище, окружність якого приблизно шість кілометрів, нема — розважайтеся, як хто може й де може. Ніхто не хоче взяти на баланс хоч один будинок культури. У сільраді та адміністрації району кошти відсутні.

Допоможіть добитися, щоб нам відновили чи збудували будинок культури".

Під листом 20 підписів жителів селища Згурівка.

— Будинок культури, який належав Згурівському цукровому заводу, зараз знаходиться в заставі за борги, — каже селищний голова Згурівки Микола Щур, 48 років. — Його свої люди розграбували. Колишній кінотеатр "Жовтневий", що в центрі селища, років дванадцять стояв у аварійному стані нікому не потрібний. Тому державна адміністрація та відділ культури вирішили його продати. Власник того приміщення — приватний підприємець. Він його відремонтував і здає в оренду. Тепер там торговий центр "Жовтневий". Але в нас діє освітня установа, яка знаходиться у приміщенні райвно.

У районному будинку культури в Згурівці діють шкільні гуртки за інтересами.

— Приміщення, де можна було б проводити свята й заходи, немає, — скаржиться 50-річний Павло Стукало, керівник відділу культури Згурівської райдержадміністрації. — Бо ми знаходимося в будівлі гуртожитку місцевого ліцею: тут і дитяча музична школа, й бібліотека, й відділ освіти. Тому всі районні заходи восени і взимку проводимо в актовій залі адміністрації. Влітку — на площадці в Кочубеївському парку. Протягом літа по п"ятницях там влаштовували дискотеки.

На будівництво будинку культури треба не менш як 20 млн грн. У райдержадміністрації сподіваються на спонсорську допомогу.

Зараз ви читаєте новину «Дискотеки в Згурівці проводили у парку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі