вівторок, 22 березня 2011 05:45

Діаманти пасують жінкам за 60

Автор: фото: REUTERS/Konstantin Chernichkin
  Модель демонструє чорну сукню на одне плече з колекції ”Осінь–зима’2011/2012” київської дизайнерки Світлани Бевзи на Тижні моди у столичному Мистецькому арсеналі. Довга сукня з високим розрізом візуально подовжує ноги, звужує бедра і талію
Модель демонструє чорну сукню на одне плече з колекції ”Осінь–зима’2011/2012” київської дизайнерки Світлани Бевзи на Тижні моди у столичному Мистецькому арсеналі. Довга сукня з високим розрізом візуально подовжує ноги, звужує бедра і талію

50 дизайнерів показали нові колекції "Осінь–зима'2011/2012" під час 28-го Тижня моди в Києві. Його проводили цього року в музеї Мистецький арсенал.

До залу в чорних чоботах на високих підборах, штанах, жакеті й білій блузці забігає гімнастка 32-річна Лілія Подкопаєва. Запізнюється на показ колекції "Nota Bene & Karavay".

— Втекла з концерту Білик, щоб устигнути, — каже. — Одразу після дефіле назад поїду, аби ніхто не помітив моєї відсутності. Маю в гардеробі більш як  20 суконь від Каравай. Є одна універсальна. Носила її до вагітності, під час і після народження доньки Кароліни.

На подіумі з'являється перша модель у чорній сукні від дизайнера 32-річної Ірини Каравай. Тканина в синіх і червоних малюнках із популярної у 1990-х комп'ютерної гри "Маріо".

— Чорні, білі та жовтогарячі плаття в квадратики, сердечки й цифри наступного сезону повинна мати кожна модниця, — говорить Ірина Каравай. — У моду повертаються штани, які треба носити в поєднанні зі спідницями та сукнями. Такий наряд приховає недоліки фігури.

Нову колекцію дизайнерки 43-річної Лілії Пустовіт, яка потрапила до сотні найвпливовіших жінок України, демонструють руді моделі.

— Цей колір волосся буде наймодніший восени, — пояснює Пустовіт. — В одязі основними кольорами стануть синій і зелений.

Єдина модель-білявка виходить на подіум під час показу дизайнера 27-річного Андре Тана. Його колекцію глядачі дивляться з відкритими ротами.

— Одяг буде передусім комфортний, — каже дизайнер. — Ти тільки подумав — а кофтина вже сама розстібнулася. Елементи чоловічого одягу я додав у ніжні жіночі сукні. Масивні блискавки, комірці-стійки поєднав із легким шифоном і шовком. Замість шапок варто накидати на голову капюшони, а босоніжки взувати на шкарпетки.

Радить заощаджувати на футболках, джинсах, трикотажних светрах і білизні.

— Але, не дай Боже, зекономити на кашеміровому светрі — дешевий одразу розтягнеться. Нове пальто українки купують раз на п'ять років. Якщо зустріли пальто своєї мрії на розпродажу, але розмір не підходить, краще не купуйте. Воно має добре сидіти по фігурі. Не можна шкодувати грошей на коктейльні та вечірні сукні. Дехто одягається дешево, але чіпляє на себе коштовності з діамантами. Діаманти пасують жінкам за 60. Молодим краще носити перли.

За лаштунками дизайнер Віктор Анісімов підправляє одяг на моделі Олесі, 19 років. За день їй п'ять разів змінювали макіяж і зачіску.

— Коли йду подіумом, думаю про одне — аби не впасти, не спіткнутися, щоб взуття не злетіло, — каже модель.

Дизайнер показує жіночо-чоловічу колекцію. Хлопці — в коротких шортах і шапках-вушанках, дівчата — у чорних спідницях, білих сорочках і червоних беретах, тримають в'язки книжок, портфелі. У руках моделей-чоловіків — квіти. Нагадують школярів.

— Якби мені таке чудо у вушанці й шортах квіти принесло, послала б його подалі, — вигукує дівчина з третього ряду.

Від Віктора Анісімова тхне алкоголем. Вдягнений у кеди, джинси, поверх сірого светру намотаний шарф.

— Випив віскі, тому трошки язик заплітається, — виправдовується. — Хочу випускати дешевші речі. Одяг має бути доступний широким масам. Зробити це важко. В Англії купую метр тканини за 100 баксів, ще 200 йде на пошиття виробу. На виході річ коштує 300 доларів. Який дурень її купить?

Зараз ви читаєте новину «Діаманти пасують жінкам за 60». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі