середа, 30 січня 2013 05:00

Данилко віддав "Роллс Ройс" у музей

Співак 39-річний Андрій Данилко на аукціоні в Лондоні придбав "Роллс Ройс", що належав британському співакові Фредді Мерк'юрі.

— Я до вас після крапельниці приїхала, а потім знову повертаюся в "Медіком", — розповідає суржиком Андрій на прес-конференції у столичному "ПінчукАртЦентрі". Він у образі Вєрки Сердючки. Має квітчасту буковинську вишиванку, спідницю, білі панчохи й балетки. На голові — шапка з зіркою. — Почуваюся погано. Пережити всі ці новорічні свята жахливо. Треба менше пити і їсти жирного. Всіх закликаю боротися з алкоголем та займатися спортом. Працюйте більше, а не нийте, що нема грошей. Усі ми з'являємося на світ з одного місця. В усіх рівні шанси. Он я колись пляшки збирала, а зараз машину Мерк'юрі придбала.

Наші люди примітивні. Коли дізналися, що купила "Роллс Ройс", завалили есемесками, навіть ті, кого забула, як звати. Пишуть: "Ни гвоздя, ни жезла твоему железному коню", "Когда покатаешь, котенок". Ну купила машину, подумаєш. Я на аукціонах не вперше, в мене є автограф Гітлера, Едіти П'єхи, ще багато недорогих раритетних речей легендарних особистостей. Хотіла навіть якийсь музей у Києві відкрити. Але який музей в цій країні, де так чистять дороги від снігу. Навіть у мене у дворі на Хрещатику не прибирають. Напевно, почули, що Віктор Янукович погане говорити не буде, а зробить. Сприйняли, як заклик.

Заплатила Сердючка за автомобіль $90 тис. На продаж його виставила сестра Мерк'юрі 60-річна Кашміра. Початкова ціна була $15 тис.

— Отримала велике задоволення від торгів. Сиджу в палаті на ліжку та по телефону керую своїм представником. Чую, як у Лондоні торгуються, кричать, матюкаються, наче на стадіоні, коли Шевченко гол забив. Трахнула всіх цих мільйонерів, які там рвалі і металі на аукціоні. Сама думаю: Боже, це я колись виступала в Супруновці за каністру бензину, не знала, куди його заливати. Крім миски й велосипеда, не мала нічого. Тепер натанцювала за 22 роки на машину.

Де їздитимете раритетним автомобілем?

— Права собі не купила. Ви що думали, возитиму на "Роллс Ройсі" Ірину Білик у "Велику кишеню" за кефіром? Хочу, щоб машина залишилася  у Великій Британії в музеї гурту "Квін", що відкривається цього літа. Не все ж життя Україні щось просити, красти в інших, можна щось і подарувати. В машині залишилися парфуми та серветки Мерк'юрі. Їх заберу собі.

Українці побачать легендарний "Роллс Ройс"?

— Нехай купують квитки і їдуть у Велику Британію в музей. Щоб привезти авто сюди, "розтаможка" буде коштувати стільки, що можна буде ще два таких купити. У березні в мене буде два сольні концерти в Москві. Хочу в холі клубу "Крокус" поставити "Роллс Ройс", щоб усі могли з ним сфотографуватися. Велику Британію я люблю. Вони єдині не цькували мене після Євробачення, навіть писали в газетах, що у Сердючки вкрали перемогу. Після Москви поїду туди з концертами. По Лондону висять афіші, кажу британцям: купуйте квитки, я ж на вас потратилася, подарувала автомобіль. Потім буде тур Америкою та Австралією. Мене зараз нема в телевізорі. Органічно почуваюся тільки в сольному виступі.

Співаю фрагменти нових пісень, і публіці новий репертуар більше подобається, ніж старий. До концерту всі думають, що Сердючка — це цибуля, сало, колготки. Очікують, що до них зараз вискочу в божевільному боа та з дурацькою трояндою на голові. Сидять як паралізовані перші 20 хвилин концерту, коли бачать на сцені 26 чоловік і живий оркестр. Треба міняти стереотипи. У мене в репертуарі з'явиться пісня групи "Квін". Звичайно, такими вокальними даними, як були у Фредді, не володію. Це буде такий собі Сердючкін варіант.

Зараз ви читаєте новину «Данилко віддав "Роллс Ройс" у музей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі