четвер, 03 грудня 2020 00:41

"Чоловік зрадив мені з кумою. Вагітною вигнав із квартири"

Автор: Фото надане Світланою Ляшенко
  Олександра Руденко тримає на колінах молодшого сина Івана. Поряд сидять її старші діти Владислава та Ярослав. Збоку — благодійниця Ніна Виноградова
Олександра Руденко тримає на колінах молодшого сина Івана. Поряд сидять її старші діти Владислава та Ярослав. Збоку — благодійниця Ніна Виноградова

"29-річна жінка опинилася на вулиці через зраду чоловіка. Сама виховує трьох маленьких діток. Не погодилася віддати до дитячого будинку, бо знає, що таке інтернат. Родина орендує маленьку стару хатинку. Давайте допоможемо купити їм власне житло", — написала у фейсбуку журналістка 46-річна Світлана ЛЯШЕНКО про Олександру РУДЕНКО із міста Кролевець на Сумщині.

Олександра Руденко сама виховує 5-річну Владиславу, 3-річного Ярослава та Івана, 2 роки.

— Тричі сходилася з чоловіками. Від кожного народила дитину, — розповідає. — Перший виявився наркоманом, втекла від нього. Два наступні пиячили й знущалися. Від останнього пішла, бо зрадив мені з кумою. Вагітною вигнав з квартири. З дітьми мене прихистила одна бабуся. Вона звернулася в редакцію місцевої газети. Там допомогли зібрати для нас одяг і продукти.

Коли народила Івана, зняла хату. По воду їжджу з 50-літровою пластиковою бочкою за 300 метрів. По кілька разів на день вожу її в дитячому візку на гору до хати. Саджу город. Але в дворі немає ні льоху, ні сараю. Доводиться все зберігати в сінях. Недавно хазяйка сказала, щоб вибиралися. Хоче дерев'яну хату розібрати й перевезти до сина. Нам немає куди йти. В селі більш-менш нормальний будинок коштує 50 тисяч гривень.

Жінка — швачка за освітою. Зараз не працює, перебуває у дек­ретній відпустці. Живе на дитячі виплати — 2,4 тис. грн.

— У вільний час в'яжу і малюю картини. Діти завжди зі мною. Люблять, коли читаю їм казки. Коли народила Івана, соцслужби пропонували старших дітей віддати в інтернат. Відмовилася, бо знаю, як важко там.

Олександра Руденко росла в дитячому будинку.

— Мої батьки мали четверо доньок і сина. Мати була алкашка. Мене й сестру-близнючку залишила в пологовому будинку. Росли в інтернаті. Нас хотіла удочерити одна сім'я. Взяли на випробувальний термін і повернули. Бо я на кухні відколупувала плитку. Дуже шибушна росла. Оля була спокійна, але копіювала мене. Нас наказували. Били або топили. Нянька й вихователька заставляли робити їм масаж.

У 6 років мою сестру вдочерили. Я довго плакала. Вже дорослою довідалася, що розлучати нас не мали права. Всі ці роки я не переставала думати про Олю. Недавно дізналася, що її немає в живих. У 19 років трагічно загинула.

Свою матір знайшла 2013‑го. Живе в селі на Полтавщині у занедбаній хаті без світла. Нашу трикімнатну квартиру в місті профукала. Поїхала до неї спитати, навіщо залишила нас із Олею. Вона відповіла: "Ви нам були непотрібні". Про батька лише сказала, що вже помер.

Щоб допомогти Олександрі Руденко придбати житло, можна переказати гроші на її картку Приватбанку:

4149 4991 0617 3402 (Олeксандра Олександрівна Рудeнко).

Зараз ви читаєте новину «"Чоловік зрадив мені з кумою. Вагітною вигнав із квартири"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі