четвер, 30 вересня 2010 18:29

Чоловік три роки прожив із ножем у голові

Автор: фото з сайта www.google.com
  Бразилець Еделісон Насціменто показує рентгенівський знімок свого черепа. Три роки тому йому встромили в голову ніж. Ручку ножа лікарі витягли, лезо діставати побоялися
Бразилець Еделісон Насціменто показує рентгенівський знімок свого черепа. Три роки тому йому встромили в голову ніж. Ручку ножа лікарі витягли, лезо діставати побоялися

Бразилець 29-річний Еделісон Насціменто три роки жив із 10-сантиметровим лезом ножа в голові. 23 вересня йому зробили операцію.

— Ми боялися, що після операції його мозок перестане працювати. Варто було схибити на міліметр, і він назавжди міг залишитися інвалідом або померти,— каже хірург Жозе Ґваудуріо.

Насціменто живе в місті Ресіфі на північному сході Бразилії. 2007 року він зайшов до місцевого бару. Встряв у бійку. Дорогою додому на нього напав чоловік, з яким билися в барі, і встромив Еделісону в голову ножа. Тоді лікарі витягли тільки ручку. Лезо діставати побоялися. Пояснили, що від такого втручання пацієнт одразу помре, а з ножем у черепі зможе жити.

— У мене весь час страшенно боліла голова. Довелося покинути улюблену роботу. Доти працював з автомобілями, — розповідає бразилець.

Коли біль став нестерпним, потерпілий наважився звернутися до місцевої лікарні.

Понад 3 год. семеро досвідчених хірургів у госпіталі Ресіфі витягали лезо. Лікарям удалося не ушкодити мозок. Зараз стан здоров"я Насціменто стабільний. За два тижні Еделісона відпустять додому.

У серпні в Німеччині успішно прооперували 35-річного поляка, що жив у західнонімецькому місті Бохум. У нього витягли з голови майже 6-міліметрову кулю, що застряла під скальпом. Із нею пацієнт прожив п"ять років. Дістав поранення на святкуванні Нового року. Кулю випадково виявили під час медичного обстеження. Поляк про поранення не пам"ятав. Пояснив, що на святі був надто п"яний.

Зараз ви читаєте новину «Чоловік три роки прожив із ножем у голові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі