пʼятниця, 08 листопада 2019 00:30

"Чоловік не давав гроші на штучне запліднення, тому взяла кредит"

Автор: ДМИТРО СКАЖЕНИК
 

"Синові 26 років, а поводиться, як мала дитина, — пише 48-річна Анна Олексіївна з Черкащини. — Познайомився на роботі з жінкою, у якої троє дітей. Хоче взяти з нею шлюб і всиновити всіх її дочок. Кажу: "Синку, не спіши. Якщо ви не підійдете одне одному і розбіжитеся за півроку, ти ж на цих дітей платитимеш аліменти". Але він нікого не слухає. Вирішив, що це його половинка".

Листи коментує київський біо­енергетик Миро­слав Олійник. Сканує долонею фото русявого чоловіка в чорній футболці з тризубом. Він обіймає темноволосу жінку в окулярах. На звороті підпис: "Іван і Світлана".

— Хочете ви того чи ні, син одружиться на Світлані. Всиновить доньок від першого шлюбу і стане батьком для її четвертої дитини. Не вірите в довготривалість їхніх стосунків, бо потенційна невістка вам не подобається. Але навряд чи він протягне і півроку з жінкою, яку сватаєте ви. Зі Світланою має шанс прожити довге й щасливе життя. Вона стимулюватиме його знайти хорошу роботу й відмовитися від згубної звички. Кине пити ще до весілля.

"Донька Анастасія вісім років доглядала лежачу жінку, — розповідає у листі 59-річна Катерина Олександрівна зі Львівської області. — Їй мали дістатися хата і 12 "соток" землі. Але за тиждень після смерті з'явився племінник жінки. Найняв адвоката. Хоче відсудити в доньки все. Ми налякані. Хоча документи на хату були оформлені за законом. Боюся, що дочка залишиться без даху над головою. Мабуть мені час їхати на заробітки, щоб зібрати якусь копійку".

— Нічого боятися. Племінник не може розраховувати на те, що покійна заповіла вашій доньці. До Нового року Анастасія завагітніє втретє. Чекайте на внуків улітку. Поїздку на заробітки краще відкласти до лютого. Будуть проблеми з оформленням документів, траплятимуться недобросовісні роботодавці. Обіцятимуть одне, платитимуть набагато менше.

"Сестра мала чотири викидні, — пише киянка Оксана Анатоліївна, 48 років. — Народила першу дитину в 45 років. Чоловік не давав гроші на штучне запліднення, тому Таня взяла кредит і ризикнула. Має гарну дівчинку. Але чоловік досі тримає на неї образу, що все приховувала. Бачу, вони віддалилися. Він часто не ночує вдома. Підозрюю, що в Євгена з'явилася інша жінка. Але сказати Тані про це боюся. Вона і так багато пережила".

Вкладає у конверт фото з весілля Тетяни і Євгена. Рудоволоса жінка в пишній білій сукні одягає обручку на палець худому й високому чоловікові. На звороті підпис — 1999 рік.

— Дарма підозрюєте Євгена у зраді. Часто не буває вдома, бо працює в дві зміни, щоб забезпечити сім'ю. Тетяна про його підробітки знає. Подружжя планує ближчим часом купити нову квартиру. Ваше завдання — відмовити сестру народжувати ще. Друга вагітність дасть серйозні ускладнення на нирки. Її донька і ваша похресниця матиме хист до музики. Якщо розвивати в ній цей талант, прославить ваш рід на весь світ.

"Закохалася в начальника, — розповідає в листі Людмила з Київської області. — Ми познайомилися два роки тому. Я розлучена, в нього є дружина і донька. Знаю, що в шлюбі він не щасливий. Сам про це говорив. Спочатку наші почуття були взаємні. Він запросив мене на побачення. Знімав для мене квартиру недалеко від офісу. Часто лишався ночувати. А коли завагітніла, став уникати. Хотів звільнити, хоча закон це забороняє. Боїться, що про все розповім його дружині. Хоче за 10 тисяч доларів відкупитися від мене. Змушує підписати документи, що між нами ніколи нічого не було".

Біоенергетик запалює свічку. Кладе долоню на фото білявки у джинсовій сорочці. На шиї в жінки — намисто з бурштину.

— На чужому горі щастя не збудуєте. Чоловік не піде з сім'ї, як його не шантажували б. Гроші на дитину даватиме. Скоро захоче з нею познайомитися, та ви не бажатимете цього. Буде у вашому житті інший, який замінить первістку батька.

"Маю трьох дітей, а доживати віку приходиться наодинці, — пише 78-річна Олександра Анатоліївна з Рівненської області. — Спочатку старший син виїхав у Америку. Тепер перебралися дві доньки із зятями та внуками. Я залишилася сама. Батьків поховала вісім років тому, чоловіка не стало 2018-го. Діти кличуть до себе. Але я там свого майбутнього не бачу. Хтось має пильнувати за хатою і подвір'ям. На столі лежить записка — куди дзвонити, коли мене не стане. Не знаю, хто поховає. Найближчі родичі тепер живуть у Польщі. Сусідка щодня в гості ходить. Перевіряє, чи я ще жива. Відклала гроші на похорон і на пам'ятник. Діти просять переписати хату на сусіда, щоб було кому мене доглядати".

— За рік переїдете до дітей у Штати. Молодша донька покличе няньчити онуків. Бог відміряв вам довге і щасливе життя. Не спішіть планувати власні похорони. Гроші, що збираєте на пам'ятник, краще віддайте на благодійність. Хату виставите на продаж у березні наступного року. Покупець знайдеться швидко.

Зараз ви читаєте новину «"Чоловік не давав гроші на штучне запліднення, тому взяла кредит"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі