середа, 25 червня 2008 18:04

Чоловік Наталії Яковенко віддасть машину за ліки

  Жителька села Кузьмина Гребля Христинівського району на Черкащині Наталія Яковенко народила дочку Ангеліну  за місяць до діагнозу ”рак молочної залози”
Жителька села Кузьмина Гребля Христинівського району на Черкащині Наталія Яковенко народила дочку Ангеліну за місяць до діагнозу ”рак молочної залози”

31-річна Наталія Яковенко з села Кузьмина Гребля Христинівського району на Черкащині другий місяць лежить в онкології обласної лікарні. У лютому їй поставили діагноз "рак молочної залози". Через слабке серце жінці не можуть призначити хіміотерапію. Лікують медикаментами та опроміненням.

— На ліки гроші потрібні. Треба купити дві ампули, а вони коштують близько 8 тисяч гривень. Я виставив на продаж свою машину "волгу". За 5–6 тисяч гривень віддав би, — 43-річний Анатолій Іванейко, чоловік Наталії, нервово потирає руки на лавці у центральному парку Умані.

Каже, кілька разів на тиждень провідує дружину в лікарні.

— Недавно вичитав у газеті, що в Києві професор винайшов вакцину, щоби лікувати рак у тварин, — веде далі. — Люди кажуть, вона і людям допомагає. Намагаюся додзвонитися до нього.

Наталія працює в жіночій виправній колонії в Умані. Анатолій має власну взуттєву майстерню. Познайомилися в листопаді 2003-го.

— Їхав на заправку, а вона стояла на зупинці — добиралася на роботу і дуже запізнювалася, — згадує чоловік. — Уже було холодно. Підвіз її, а ввечері чекав машиною, щоби забрати додому. Відтоді живемо цивільним шлюбом.

У січні Наталія народила доньку Ангеліну. Онуку доглядає бабуся Ніна, 52 роки. З сім"єю живе ще Сергій Дядюра, 13 років, син Яковенко від першого шлюбу.

— Наталія дуже хотіла дівчинку. Коли народилася донька, буквально за місяць дружині стало погано. Повіз її до лікарів. Ті вжахнулися, коли побачили, в якому вона стані. Уже метастази пішли, — зітхає Анатолій. — Два роки тому в Наталії знайшли пухлини в грудях, як куряче яйце великі. Лікар виписав таблетки і мазь. За місяць прооперували ліву грудь, чистили.

До нас підходять співробітниці Наталії Галина Прус, 29 років, та Ольга Коржовська, 32 роки. Обидві у формі. Кажуть, що зібрали на роботі 2 тис. 200 грн на лікування подруги.

— Були в неї минулого тижня, — говорить Галина Прус. — Наталія оптимістично настроєна, впевнена, що подолає хворобу. Каже, ще посадить біля хати 30 кущів піонів. Ми її 9 серпня, на Святого Пантелеймона, винесемо на вранішню росу і читатимемо молитву. Від цього навіть безнадійно хворі зцілюються.

У Наталії є старший брат Сергій, служить бійцем "Беркута" в Києві. Молодша сестра Віта працює на пошті в Умані.


Кошти можна надсилати за реквізитами:

Приватбанк

Код ОКПО 14360570

Рахунок 29244825509100

Номер рахунку для фізичних осіб 6762462035277323

1976, 12 серпня — Наталя Яковенко народилася в с. Кузьмина Гребля Христинівського р-ну на Черкащині
1992 — закінчила Уманське педагогічне училище
1993, 4 грудня — народила сина Сергія
З 1999 — працює заступником чергового помічника начальника Уманської жіночої виправної колонії N129
2003 — познайомилася з шевцем Анатолієм Іванейком
2008, 21 січня — народила доньку Ангеліну; в лютому лікарі виявили злоякісну пухлину

Зараз ви читаєте новину «Чоловік Наталії Яковенко віддасть машину за ліки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі