пʼятниця, 29 квітня 2011 03:45

Чи можна витребувати аліменти, якщо подружжя не в розводі

"У мене сусідка бідує. Чоловік гроші пропиває, в дім нічого не несе, тільки з дому. А жінка в декреті сидить, 2 роки синові. Тих декретних на їжу не вистачає. Чи можна заставити сусіда віддавати зарплату по закону? Раніше, бувало, на заводі писали листа, щоб чоловікові-п'яниці не давали грошей на руки. Замість нього получку забирала жінка. А тепер можна витребувати якійсь аліменти, якщо подружжя не в розводі?"

Запитує Любов ГРАБАР, м. Вінниця

Відповідає Олександр Мацюк, 47 років, адвокат Вінницької колегії адвокатів:

— На аліменти можна подати одному з подружжя, якщо хтось із них не виконує батьківських обов'язків. А саме — не утримує дитини. Якщо чоловік і жінка живуть окремо, але не розлучилися, потрібно взяти довідку з місцевого органу влади, що вони не мешкають разом. Заручитися свідченнями родичів або сусідів, що батько чи мати на дитину грошей не дає. Не виховує. І можна подавати заяву на стягнення аліментів. Як правило, суд приймає позитивне рішення. Крім того, поки дитині не виповниться 3 років, батько має утримувати й дружину.

Зараз ви читаєте новину «Чи можна витребувати аліменти, якщо подружжя не в розводі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі