пʼятниця, 24 травня 2019 05:26

"Будинок і землю переписала на сусідку"

Автор: ВОЛОДИМИР КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

"Мала чотирьох чоловіків, — пише 54-річна Іванна Анатоліївна з Вінницької області. — Попадалися п'яниці. Не могла терпіти побої, тому розривала шлюб. Надіялася, що краще попереду. Але кожен наступний обранець був гіршим за попереднього. Єдине, про що шкодувала, чого пішла від першого чоловіка. 24 серпня торік ми зустрілися на хрестинах онуки. І щось у мені ніби спалахнуло. Він відповів взаємністю. Так, через 12 років після розлучення ми побралися з Володею удруге. Але щойно у мене налагодилося особисте життя, все пішло наперекосяк у доньки. Зять почав пити, вдома не ночує. Вона подала на розлучення. Тепер жалкує. Боюся, що у всьому винуваті ми з батьком. Не треба було нам сходитися".

Листи коментує київський біо­енергетик Мирослав Олійник. Дістає з конверта фото Іванни. Кучерява жінка у жовтому халаті тримає на руках персидського кота.

— Не звинувачуйте себе у сімейних негараздах доньки. З чоловіком зійдеться до кінця року, хоч і узаконювати стосунки більше не стануть. Матиме від нього ще одну доньку. До 2020-го втретє станете бабусею. Ніколи не жалкуйте про те, що повернулися до першого чоловіка. Він до випивки не повернеться. Навчився дорожити сім'єю. За сумлінну працю влітку його підвищать у посаді.

"Доньці Оксані виповнилося 44 роки, — починає лист Василь Йосипович із Житомирської області. — 18 років тому важко захворіла. Щодня вживає дорогі ліки, щомісяця їздить до Житомира на консультацію. Але це не допомагає. Дали третю групу. Має страшні болі в ногах. Обстежується, але лікарі не можуть виявити, у чому ­причина. Мені здається, що на ній висить прокляття".

Біоенергетик запалює свічку. Кладе праву руку на фото Оксани. Вона замотана у рожевий шарф, має світло-голубі очі і руде волосся.

— Біль у ногах викликають проблеми з суглобами і варикоз. Знеболювальні й протизапальні мазі тамують нестерпні відчуття лише на кілька годин і не допомагають здолати недугу. Дотримуйтеся рекомендацій лікаря. Частину дорогих медикаментів можете замінити на аналоги українського виробництва, що видаватимуть безкоштовно. Прокляття на вашому роду не бачу. Донька сильніша за недугу. Уже звикла з нею жити і боротися. Дарма не вірить в одужання. Як і всі випробування у житті, хвороба з часом може відступити. Підтримуйте одне одного.

"Сестра Наталія вісім років лікувалася від безпліддя, — розповідає у листі Анна з Львівської області. — Торік у грудні зловила чоловіка на гарячому. Привів додому свою підлеглу. Наташа важко це пережила. З Вадимом розійшлася. Згодом зустріла Сашу. Він на 4 роки за неї молодший. У березні сестра почала скаржитися на самопочуття. Її постійно нудило. Перевіряли шлунок і печінку, доки лікар не сказав: "Ви вагітна". Нашому щастю немає меж. Справдилося пророцтво однієї гадалки. За два місяці після весілля та сказала, щоб від Вадима дітей не чекала. Сестра почувається зле. Через токсикоз зовсім втратила апетит. Лежить на збереженні. Олександр кличе її заміж, але розписуватися Наташа боїться".

Вкладає у конверт фото Наталії. Блондинка у чорному купальнику стоїть на березі моря. Її за талію обіймає широкоплечий чоловік у синіх плавках. На звороті підпис: "Наташа з колишнім чоловіком Вадимом".

— Сестра виступає проти шлюбу, бо перестала довіряти чоловікам. Боїться знову відчути себе зрадженою. Не тисніть на неї. Поберуться через півроку, за кілька тижнів до народження первістка. Від першого чоловіка не мала дітей, бо проблеми з дітородною функцією були у нього. Якби не противився лікуванню, давно стали б батьками. Шкодувати за колишнім не слід. Зраджував і до того, як попався на гарячому.

"Із матір'ю жили в різних містах, — пише 39-річна Лариса з Полтави. — Коли вона злягла, доглядати її почав мій двоюрідний брат. Я не була проти, оскільки мати відмовилася переїздити до мене. Лишати її саму не позволила совість. Домовилися з братом, що все її майно перейде йому у власність. Бо має троє дітей, а досі з дружиною микаються по зйомних квартирах. Але мама зробила все в своєму репертуарі. Викликала додому нотаріуса. Будинок і землю переписала на сусідку. Ми про це дізналися після її похорону, коли не знайшли документів на нерухомість. Оскаржити її рішення не можу, але перед братом незручно. Він доглядав за нею сім років".

— Марно добиватися справедливості у судах. Нерухомість залишиться у власності сусідки. Якщо оскаржити заповіт ви ще могли, то повернути собі дім, який по документах належить іншій людині, і не сподівайтеся. Дарма викинете гроші. Брат на вас зла не тримає. Скоро стане батьком вчетверте. Буде мати власне обійстя. Купити будинок у селі їм допоможе теща.

Зараз ви читаєте новину «"Будинок і землю переписала на сусідку"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі