вівторок, 22 лютого 2011 11:17

Британський прем'єр узяв на роботу кота

Автор: фото: REUTERS/ Mark Large
  Кіт Ларрі сидить на канапі у резиденції британського прем’єра Девіда Кемерона
Кіт Ларрі сидить на канапі у резиденції британського прем’єра Девіда Кемерона

У резиденції британського прем'єра Девіда Кемерона, 44 роки, на лондонській вулиці Даунінґ-стріт оселився смугастий кіт 4-річний Ларрі.

— Прем'єр офіційно прийняв звіра у штат, — кажуть речники Кемерона. — Коту доручили полювати на пацюків. Чотирилапого взяли на роботу після того, як місяць тому на порозі резиденції помітили щурів. Ми викликали спеціальні служби, які обробили особняк від пацюків. Але за тиждень вони знову з'явилися. Від цих гризунів не застрахований навіть королівський палац. Тоді прем'єр зрозумів, що без допомоги кота не обійтися.

Працювати головний мишолов будинку почав 16 лютого. Його взяли з лондонського притулку для тварин "Баттерсі".

— Ларрі швидко освоївся у прем'єрському особняку, — говорить Сміт, який працює дворецьким у будинку прем'єра. — У нього є всі шанси стати в один ряд зі знаменитими кішками і своїм попередником Хамфрі. Останній у прем'єрському особняку служив трьом прем'єр-міністрам — Марґарет Тетчер, Джону Мейджору і Тоні Блеру. Безпритульний кіт Хамфрі випадково потрапив у будинок прем'єр-міністра 1989 року, коли посаду глави уряду займала Марґарет Тетчер. Вона пожаліла бідолаху і дозволила йому залишитися.

Офіційна посада королівського кота-мишолова на Даунінґ-стріт існує з 1924 року.

— Із 1997-го у цьому особняку не було жодного кота. Відколи прем'єр-міністром був обраний Тоні Блер, Хамфрі довелося покинути елітне житло. Дружина прем'єра Черрі не любила тварин. Тоді Хамфрі взяв до себе один з членів обслуговуючого персоналу резиденції. Кіт прожив у нього дев'ять років.

Зараз ви читаєте новину «Британський прем'єр узяв на роботу кота». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі