четвер, 23 грудня 2021 05:45

"Брат позичив 200 тисяч доларів і зник"

Автор: ВОЛОДИМИР КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

Жінка з донькою втекли від чоловіка в Португалію

"У 17 років зустріла чоловіка, якому народила двох дітей, — пише 30-річна Оксана з Чернігівської області. — Ми прожили у шлюбі шість років. Зараз не спілкуємося. Три роки тому зустріла Олексія, який на вісім років молодший. Красиво залицявся. Почали жити разом. Його рідні були проти стосунків. Обіцяли зробити все, аби ми розійшлися. Добилися свого. У цивільному шлюбі ми прожили 1,5 року. Розійшлися. Він пішов в армію, але продовжував писати, у відпустку приїздив до мене. Два місяці тому припинив спілкуватися. Хоча казав, що любить і хоче, аби народила йому сина. Відчуваю, що покохала його".

Листи коментує київський біо­енергетик Мирослав Олійник. Кладе долоню на фото жінки у весільній сукні.

— Зараз все у ваших руках. Якщо захочете, будете з Олексієм. Хоч як би його родичі не старалися, розлучити вас їм не під силу. Бо кохаєте одне одного. Якщо після демобілізації почнете жити разом, то наступного року бути весіллю й хрестинам. Не змарнуйте шанс бути щасливою.

"Молодша донька вийшла заміж 15 років тому, — пише Галина із Хмельницької області. — Пішла в невістки. У квартирі на той час жило дев'ятеро — мати чоловіка, старша сестра із зятем і донькою, молодша — із чоловіком і сином та моя Даша з Петром. Все, як у казці про рукавичку. Свекруха нікого не прописувала. Два роки тому її не стало. Донька пропонує квартиру продати, а гроші поділити. Хоче мати власне житло і бути господинею в домі. Зять мовчить, почав пити. Донька не хоче терпіти п'яницю. Планує розвестися. Я прошу, щоб не видумувала, бо 15 років у шлюбі. Внучки шкода. Вона закінчує шостий клас. Чи матимуть власну хату?"

Біоенергетик запалює свічку. Обводить навколо фото Дарії та Петра. Полум'я підіймається високо вгору.

— Якщо виставлять оголошення після Нового року, квартиру продадуть весною. Мають трохи заощаджень, але цього мало. Позичте дітям гроші, бо друзі та куми не дадуть. Наступний Новий рік родина зустріне у власній квартирі. Кинути пити зятю допоможуть зустрічі анонімних алкоголіків. Не кодуйте, доки сам не вирішить "зав'язати".

"Син довго не одружувався, нарешті дочекалися невістки, — пише 58-річна Інна Павлівна із Хмельниччини. — Народився онук. Ми до них з усією любов'ю, але невістка до нас горнутися не хоче. Ще й син Ігор почав віддалятися. Мовчить, у гості не приходить, хоча живемо в одній багатоповерхівці. Коли прошу допомогти — знайдуть причину відмовитися. Нещодавно захотіли хату, ми допомогли купити. Радяться тільки з батьками невістки. Не пускають до нас онука".

Вкладає у конверт фото з хрестин. Кучерява білявка у хустці тримає на руках немовля в синьому пледі.

— Марно сподіваєтеся знайти контакт із невісткою. В її матері стосунки зі свекрухою не склалися, тому і до вас ставиться вороже. Після свят настане переломний момент. Син отямиться, почне заходити до вас з онуком. Не вчіть його жити й не критикуйте невістку.

"Брат Євген дев'ять років тому закінчив школу, — пише 32-річний Олег із Київщини. — Університет покинув. Почав займатися бізнесом. Вкладав гроші у будівництво, потім продавав житло в новобудовах. Мав справу з великими сумами. Часто приходив до мене позичити готівку, але за місяць-два віддавав. Пів року тому під відсотки позичив у друзів 200 тисяч доларів і зник. Люди, які дали йому такі гроші, вимагають, щоб я повертав борги за брата. Але в мене нема стільки. Чи живий мій брат? Його дружина теж виїхала".

— Гроші за брата повертати не доведеться. Живе за кордоном і скоро дасть про себе знати. Якщо не хочете мати проблем, утримайтеся від стосунків із ним на кілька років. Має справу з небезпечними людьми. Якщо продовжуватиме в такому ж дусі, доведеться знову залягти на дно. Свою сім'ю сховав, щоб не шантажували.

"Молодший син одружився з дівчиною, яка любить випити, — розповідає в листі вінничанин Олексій Павлович, 68 років. — Нещодавно вона забрала дитину і виїхали за кордон до матері. Тимофій пішов у запій, не ночує вдома. Лишається в друзів по чарці. Хтось йому сказав, що то хрещена мати поробила. Ми в це не віримо. Хотіли везти в реабілітаційний центр у Києві. Але місяць лікування там коштує 7 тисяч гривень, а ми таких грошей не маємо. Чи покине випивку? Чи повернеться невістка в Україну? Коли ще побачимо онуку?"

— Невістка привезе внучку в Україну, бо в Португалії дитина потерпатиме від браку уваги. Не розумітиме однолітків, погано поводитиметься в садку. Дасть про себе знати харчова алергія. Хрещена мати знається на магії, але вашому сину нічого поганого не бажає. На його життя та залежність ніяк не впливає. Тимофій почне лікуватися в лютому. Хороший Центр реабілітації знайдете у своєму регіоні.

Зараз ви читаєте новину «"Брат позичив 200 тисяч доларів і зник"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі