пʼятниця, 05 вересня 2008 18:35

Борис Березовський розлучається вдруге

Російський олігарх 62-річний Борис Березовський готується до розлучення. 42-річна дружина Галина подала заяву до суду.

Подружжя не живе разом із 2004-го. Тоді Березовський переїхав у маєток у графстві Суррей в Англії за 10 млн фунтів. Дружина залишилася в Лондоні, у квартирі вартістю 8 млн фунтів.

Кажуть, Галину дратує, що дружиною Бориса Березовського називають іншу жінку — 41-річну Олену Горбунову. Із Борисом вона зустрічається 13 років. Має від нього двох дітей: 12-річну Арину та Гліба, 11 років.

— Березовський не мав часу на офіційне розлучення, — пояснює 67-річний Тімоті Белл, прес-секретар Бориса Абрамовича. — Із Галиною в них чудові стосунки. Вони обговорюють деталі розлучення.

Борис Березовський народився в Москві. Його батько Абрам працював інженером на заводі будматеріалів. Мати Ганна була лаборантом в Інституті педіатрії. У дитинстві Борис хуліганив. Якось на уроці історії вчителька розповіла дітям, що в Дзержинського "горіли очі". Увечері Березовський зняв зі стіни в школі його портрет і вкрутив лампочки в очі.

— Він завжди був на видноті, — розповідає мати Ганна Гельман. — Багато говорив. У школі не знали, за яку парту його посадити, щоби мовчав.

Березовський вступив до Московського лісотехнічного інституту, на факультет електроніки. По тому — на механіко-математичний факультет Московського університету. Кілька років працював в Інституті випробувальних машин та в гідрометеорологічному центрі. Наприкінці 1980-х пішов у бізнес. Створив "ЛогоВаз" — компанію з продажу автомобілів. На той час був одружений удруге.

Із першою дружиною, молодшою на два роки Ніною Коротковою, Березовський познайомився в інституті. Дівчина не сподобалася матері — була з бідної сім"ї. 1971-го в подружжя народилася донька Єлизавета. За два роки — Катерина. Старша закінчила факультет мистецтв у Кембриджі. Кажуть, вона вживає наркотики. Катерина працювала в раді директорів російського телеканалу ОРТ.

Із Коротковою Березовський розлучився наприкінці 1980-х.

— Ніна перетворилася на типову радянську хатню господиню, — згадують її знайомі. — Березовського це дратувало.

Другою дружиною бізнесмена стала Галина Бешарова — лаборантка Машинобудівного інституту.

— Вона здувала з Березовського порошинки, — розповідають знайомі. — Порівняно із батьком-сантехніком Борис здавався їй надзвичайним чоловіком.

Вони офіційно побралися 1991-го. На той час Галина вже народила сина Артема.

— Прийшли в РАГС, розписалися й розійшлися у справах, — говорить свідок на весіллі Самат Жабоєв. — У Березовського завжди було мало часу.

1995-го на прем"єрі в Большому театрі бізнесмен познайомився з Оленою Горбуновою. Довго домагався її. Коли потрапив у лікарню через проблеми з хребтом, Горбунова узялася доглядати його. Одужавши, Березовський забрав її до себе.

Він жодної жінки не любить по-справжньому

— Лєнка приїжджала в розкішній іномарці із затемненим склом, — розповідають жителі селища Вороново в Московській області, де колись жила Горбунова. — Троє охоронців чекали біля під"їзду. Лєна завжди хотіла жити гарно. Біля неї стільки багатих чоловіків крутилося. Кажуть, Березовський її побоюється.

Наприкінці 1990-х Борис Абрамович не приховував свого роману з Маріанною Коноваловою, молодшою на 36 років.

— Вона привабила Бориса своєю розкутістю, бо зовсім без комплексів, — згадують знайомі дівчини. — Часто казала йому: "Ти обіцяв подарувати "мерседес", але мені таких подачок не треба. Давай щось значущіше".

Маріанна закрутила роман із німецьким бізнесменом Фаресом Кільци. Зустрічалися у квартирі, за яку платив Березовський. Дізнавшись про це, він розірвав стосунки з Коноваловою.

— Жінки закохуються в нього, бо він дуже розумний, цікавий і гарний коханець, — кажуть подруги олігарха. — Але він жодної жінки не любить по-справжньому.

Торік Березовського засудили в Росії до шести років ув"язнення — начебто за фінансові махінації. Судили заочно — із 2001-го він живе у Великій Британії. 2002-го чоловік заявив, що має майже $3 млрд. Торік підрахували, що статки Березовського удвічі менші.

— Мені зі сім"єю цілком достатньо витрачати на рік усього 5 мільйонів доларів, — заявляє Борис Березовський.

1946, 23 січня — Борис Березовський народився в Москві в сім"ї інженера
1962 — вступив на факультет електроніки Московського лісотехнічного інституту
1966 — побрався з Ніною Коротковою
1971 — народилася донька Єлизавета; за два роки — донька Катерина
1989 — створив компанію "ЛогоВаз"
1991 — одружився з Галиною Бешаровою; має з нею сина Артема та доньку Анастасію
із 1995-го — живе в цивільному шлюбі з Оленою Горбуновою, виховує двох дітей: Арину та Гліба
1999 — генпрокуратура Росії оголосила в розшук; утік до Великої Британії
із 2001-го — живе у Лондоні
2004 — підтримував помаранчеву революцію в Україні

Зараз ви читаєте новину «Борис Березовський розлучається вдруге». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі