неділя, 24 червня 2007 15:10

Білка Романа Пінака обпісяла сорочку Черномирдіну

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  Бізнесмен Роман Пінак годує кабана Бін Ладена сухарями з родзинками. На другому плані стоїть один із помічників Романа Володя, який доглядає за тваринами
Бізнесмен Роман Пінак годує кабана Бін Ладена сухарями з родзинками. На другому плані стоїть один із помічників Романа Володя, який доглядає за тваринами

52-річний бізнесмен Роман Пінак з містечка Бортничі, що під Києвом, удома має зоопарк. Він тримає більше сотні тварин — лисиць, білок, куниць, зайців, єнотів, сов.

Двоповерхова кам"яниця Романа Пінака стоїть під лісом. Дерев"яні ворота відчиняє хлопець Петро. Він доглядає господарство Романа. На подвір"я вибігають четверо дворняжок і напіввовк Красавіца. Петро із клітки випускає двох чорних поросят і кабана Бін Ладена.

— Казали: в"єтнамський, маленький, а він он як виріс, — гладить господар хряка по твердому чубі. Петро підносить кульок сухарів із родзинками. Господар годує ними Бен Ладена.

— Беня їсть і ковбасу, і сало, — каже. — Двох перших свиней два роки тому мені віддав друг Льоша, бо сам їхав за кордон. Тепер маю десять. Недавно одна свинка померла — нализалася солі. Викликав ветеринара, а він каже: "Заколіть і з"їжте". Ми поховали свиню на кладовищі. У нас там ще собачка похована. Хтось у лісі її застрелив.

Трохи далі в огорожі бігають коні.

— Катаєтеся?

— Ви що, гляньте, яка у мене задниця, — сміється чоловік.

У будинку пригощає чаєм із 15 трав. Із великого глечика накладає в блюдце меду. Розповідає, що орендував шматок лісу на 40 років, аби тримати тварин у природних умовах.

Ще Пінак має колекцію зброї, поліцейські значки всіх штатів Америки, самовари і кілька ключів XVII–XVIII століття. В окремій шафі у нього складені 200 футболок.

— Тут є футболки англійця Тоні Адамса, Андрія Шевченка, Сергія Реброва, — показує. — Із Олегом Блохіним дружу вже 35 років.

Дружина нічим не займається, ходить у театри

Усередині будинок дерев"яний, зі смереки. Є два басейни — у домі біля сауни та під лісом.

Роман Пінак має свою будівельну бригаду. У Бортничах спорудив 18 будинків.

— Беня, йди вже додому, — кричить Роман з тераси на кабана. — Зараз буде виноград їсти.

До кімнати заходить ряба кішка.

— Родить у мене в ліжку, — розповідає. — Привела вже 37 кошенят. А орлів мені привезла прибиральниця Оксана, дружина електрика з моєї бригади. Вони з-під Полтави. Там у степу бились два орли, поламали собі крила. Ще маю кілька ворон, навчив казати: "Рома".

На сосні висить саморобний синій прапор із жовтим соняхом. При вході на стовпі виведена велика літера "R".

— На всіх будинках, які споруджую, я пишу букву "R", — пояснює господар. — Раніше жив у іншому будинку. Прийшов тамтешній сусід, каже: "Рома, твої собаки з"їли чотири курки". Я дав йому сто гривень, питаю — де кури. Я їх поховати хотів. А він: "Та ми їх учора доїли". Тепер у мене інший сусід, — показує на особняк за високим парканом. — Скаржиться, що півень заважає йому, коли співає о третій ночі.

За сусідським особняком стоїть двоповерховий дитбудинок Святого Йосипа.

— Греко-католицька церква купила хату, а я зробив їм ремонт. Я теж із дитбудинку, — розказує Роман. — Від народження — в інтернаті. Своїх батьків ніколи не знав. З поведінки мав двійку. Бо всім батьки в щоденнику розписувались, а я собі сам розписувався.

Роман був одружений із Тетяною. Має двох дітей. Але вже 9 років сам.

— З Тетяною познайомилися у спортзалі "Манеж". Я там боротьбою займався, а вона бігала. Пару днів зустрічалися, а тоді одружились, — згадує. — Вона з дітьми до мене у гості приїжджає, я їм баню топлю. Діти вже дорослі: Євгену — 30 років, Наталі 24. Мають квартири, машини. Недавно синові на день народження маузер подарував, бо вже не знав, що йому треба. Син написав шість книжок, він історик. Але страшенно лінивий, лише комп"ютери подавай. Донька працює в моїй фірмі "Рома". Дружина нічим не займається, ходить у театри.

Каже, що має багато друзів.

— Посол Росії Віктор Черномирдін двічі був у мене. Йому білочка сорочку обпісяла. Навіть не скривився, проста людина. Дружу із Фомою з гурту "Мандри". Як приїжджає, то ходимо в баню. Хотів взяти у мене свинку, подарувати своєму кумові Олегу Скрипці. Але ми подумали: навіщо Скрипці та свиня? Гімнастка Стелла Захарова — моя кума. З російським актором Миколою Караченцовим дружу, зі співаком Валерієм Малишевим. Композитор Бистряков Володя приїжджав. Я йому кажу: "Вова, тут у дитбудинку дівчинка гарно співає, послухай". Він допоміг їй пісню записати.

1954, 18 жовтня — Роман Пінак народився у Львові; жив у дитбудинку в селищі Брюховичі на Львівщині
1972–1974 — служив в армії
1981 — закінчив юрфак Київського держуніверситету
1977 — одружився з Тетяною; 1 червня народився син Євген; через 5 років — донька Наталя
1979–1991 — електромеханік у Будинку побуту в Києві
1985 — почав проектувати будинки
2000 — став розводити звірів

Зараз ви читаєте новину «Білка Романа Пінака обпісяла сорочку Черномирдіну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі