четвер, 04 вересня 2008 16:22

"Бідність у державі влада створила свідомо"

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

"У старій мудрій байці розповідається, як гуси йшли в поле й казали: "По два на колосок". У полі вже кричали: "Всяк собі! Всяк собі!". Це ніби про наших депутатів. Обіцяли людям полегшити життя. Та якби не те "всяк собі"!

Збільшивши собі платню до непристойності, вони не забули і про інших високопосадовців. Щоб, мовляв, не крали, хабарів не брали.

Президент країни Віктор Ющенко не перестає говорити про подолання бідності. А колишній віце-прем"єр-міністр Микола Азаров ще торік по телебаченню доповідав, що різниця між максимальними та мінімальними зарплатами та пенсіями у нас сягала вже цифри 100. І це закладено в законі, додав він. Тобто бідність у нашій державі створила влада, свідомо і законно.

Що не кажіть, а треба думати, як не збожеволіти від такої "справедливості", коли одним — 500 гривень, а іншим — десятки тисяч.

Народні депутати П. Симоненко, А. Александровська й інші переконують виборців: "Причина бідності в тому, що у вас відібрали заводи і фабрики та все розікрали". А хіба вищезгадані товариші забули, як їхні соратники допускали і при владі брали активну участь у розбазарюванні державного майна в особливо великих розмірах? Хіба забули, з чого народився клас незаслужено заможних багатіїв, для яких головна мета — набити кишені, а не якийсь там національний інтерес?

Сьогодні бідних втішають: у їхній споживчий кошик додадуть ще декілька червінців. Та радощів на обличчях громадян щось не видно, бо народні обранці й словом не обмовляються про справедливий розподіл матеріальних благ, як це є в інших країнах. Як зазначив політолог Сергій Таран: "Для політиків вихід із кризи страшніший за кризу". А ми ще втішаємося тим, що люди не гуси, а політики теж люди".

Листа написав освітянин А. Гуківський, 70 років, із с. Кам"янка Кам"янець-Подільського району Хмельницької обл.

Зараз ви читаєте новину «"Бідність у державі влада створила свідомо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі