четвер, 24 травня 2007 17:47

Бенюк відзначатиме 50 років у Марокко

Автор: фото: Андрій ЄЛОВІКОВ
  На свій день народження Богдан Бенюк питиме африканське вино. Каже, воно смачне
На свій день народження Богдан Бенюк питиме африканське вино. Каже, воно смачне

26 травня акторові київського театру ім. Івана Франка Богданові Бенюку виповниться 50 років. Тиждень тому він полетів до Марокко, на зйомки фільму режисера Андрія Кавуна "Кандагар".

— Повернуся до Києва 25 липня, тому ювілей відзначу в Марокко, — розповідає Бенюк "ГПУ" по телефону. — Увечері вип"ємо трохи смачного місцевого винця. Багато не можна, бо щодня — зйомки.

Тут 10 градусів тепла. Знімаємо в пустелі біля гори Високий Атлас. Краса неймовірна. Сьогодні сніг падав. Але на суботу обіцяють плюс 40, — додає Бенюк.

Театральний продюсер Мирослав Гринишин розповідає, що зазвичай Бенюк зустрічає дні народження у власному будинку на Микільській Борщагівці в Києві. Запрошує лише друзів, з акторів — Анатолія Хостікоєва та його дружину Наталю Сумську.

— Бенюки накривають стіл у дворі, — розказує. — Пригощають  голубцями, варениками, горілочкою. В них усе своє. Бо тримають корів, свиней, курей. Навіть хліб самі печуть.

Якось закарпатські друзі подарували Бенюкові живого ведмедя.  Актор віддав його до пересувного зоопарку.

— Дарують зброю, картини, костюми, комп"ютери. Але найбільше Богдан любить щось зроблене руками. Один івано-франківський художник подарував йому картину, на якій зобразив козака.

Мирослав каже, що за столом Бенюк не говорить про справи. Тільки розказує жарти, анекдоти, байки. Гринишин пригадує одну.

— Загнали мисливці зграю вовків у яму. Сидять вовки, з життям прощаються. Аж раптом із нірки вилазить заєць. "Тікайте зі мною", — каже. Вовки в нору — і за зайцем. Довго бігли, вискакують на поляну, мисливців немає. "За те, що ти врятував нас, будеш нашим братом", — веде перший вовк. "Щось я хочу їсти", — додає другий. "Він же врятував нас, і думати про це забудь", — гарчить решта. Другий вовк знову: "Хочу їсти". Почалася суперечка. Врешті, з"їли вовки зайця, кісточок не залишили. "Може, поховаємо його?" — питає перший. А ховати нічого. "О, хвостик залишився", — показує другий. Поховали вони хвостик, поставили хреста. "Може, напишемо щось на хресті", — цікавиться перший вовк. "Від друзів", — пропонує другий. "Ти що, здурів, ми ж його з"їли". "Від ворогів". "Ніхто такого не пише". Тоді — "Від партнерів".

Зараз ви читаєте новину «Бенюк відзначатиме 50 років у Марокко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі