четвер, 18 червня 2020 06:40

Батько Петра Порошенка помер після інсульту

Автор: glavcom.ua
  Олексій Порошенко пережив дружину на 16 років. Їхній старший син Михайло загинув у автокатастрофі 1997 року
Олексій Порошенко пережив дружину на 16 років. Їхній старший син Михайло загинув у автокатастрофі 1997 року

16 червня в Києві помер Олексій ПОРОШЕНКО, батько п'ятого президента України 54-річного Петра ПОРОШЕНКА. Перед смертю його доставили у столичну лікарню з інсультом. П'ять днів тому відсвяткував 84-річчя.

— Був щирий, муд­рий, наполегливий і працелюбний, — розповідає Ірина Фріз, 45 років, з партії "Європейська Солідарність". — Знала його особисто. Це велика втрата для всіх, хто мав щастя працювати, дискутувати, розмовляти з Олексієм Івановичем.

Порошенко народився в селі Саф'яни Ізмаїльського району на Одещині. Закінчив Львівський сільськогосподарський інститут, зараз — аграрний університет. Здобув фах інженера-механіка. Працював у сільському господарстві. Був гендиректором концерну "Укрпромінвест". 2009-го отримав звання Героя України за заслуги перед державою в розвитку агропромислового комплексу. 2012 року увійшов до рейтингу 20 найуспішніших аграріїв України.

Був депутатом Вінницької облради. 2012-го балотувався до парламенту. Кандидатуру зняв через стан здоров'я.

Дружину Євдокію Сергіївну поховав 2004 року. Старший син Михайло загинув 1997-го в автокатастрофі за нез'ясованих обставин. Обоє поховані на Звіринецькому кладовищі в Києві.

Зараз ви читаєте новину «Батько Петра Порошенка помер після інсульту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі