четвер, 17 квітня 2008 18:36

Бардо загрожує два місяці в"язниці

Французьку акторку 73-річну Бриджит Бардо можуть засудити до двох місяців умовно й оштрафувати до 15 тис. євро — за расизм.

Бардо є активісткою фонду захисту тварин. У грудні 2006-го актриса написала листа президентові Франції Ніколя Саркозі, що тоді обіймав посаду голови МВС. Вона вимагала, щоб оглушували баранів, яких приносять у жертву під час мусульманського свята Курбан-Байрам. У зверненні були лайливі слова на адресу мусульман. Правозахисники звинуватили зірку в расовій ненависті та подали до суду.

На останнє судове засідання Бриджит не з"явилася. Пояснила це тим, що їй важко ходити.

За непоштиві висловлювання на адресу мусульман акторку уже штрафували. 1997-го вона заплатила 10 тис. франків, 2001-го — 30 тис., а 2004-го — 5 тис. Однак од своїх слів жінка не відмовилася. Прокурор зазначив, що вимагатиме для неї суттєвішого покарання, ніж штраф. Акторці загрожує до двох місяців умовного ув"язнення.

У 1950-х Бриджит була для Європи секс-символом, як Мерилін Монро для Америки. 1970 року її вибрали моделлю для бюста Маріанни — символу Франції.

Зараз ви читаєте новину «Бардо загрожує два місяці в"язниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі