четвер, 15 листопада 2007 17:42

Ані Лорак була сірою мишкою

Автор: фото з сімейного архіву Ігоря Куєка
  10-річний Ігор і 8-річна Кароліна Куєки у Чернівцях. Брат Сергій сфотографував їх у дворі школи-інтернату №4
10-річний Ігор і 8-річна Кароліна Куєки у Чернівцях. Брат Сергій сфотографував їх у дворі школи-інтернату №4

31-річний Ігор Куєк, брат співачки Ані Лорак, 29 років, працює директором її ресторану "Енджел Лаунж" у Києві. П"ять років тому він переїхав із Чернівців до столиці. Винаймає однокімнатну квартиру в Дарниці. Живе сам.

— Коли влаштовуюся на роботу, не кажу, що я — брат Кароліни. Вона цього не любить, — розповідає Ігор у віп-залі ресторану "Енджел Лаунж". В офіціантки просить чаю "Ройбуш" із фруктовим смаком.

У родині Куєків було троє синів і донька. Старший Сергій 20 років тому загинув у Афганістані. 21-річний Андрій працює в Чернівцях виконробом, облаштовує покрівлі. Живе з матір"ю вже в трикімнатній квартирі. 61-річна Жанна Линьків — на пенсії. Вона 19 років працювала диктором обласного радіо.

— Щоранку прокидався під мамин голос по радіо в Чернівцях, — усміхається Ігор тонкими губами. — Голос у неї гарний і сильний. Мама казала, котра година, і представлялася — Жанна Линьків. Я часто ламав радіо, бо крутив то голосніше, то тихіше.

Батько трьох старших дітей журналіст Мирослав Куєк розлучився з матір"ю, коли Ігореві було 4 роки. За три роки Жанна Василівна віддала хлопця до Садгірської школи-інтернату N4. Там Ігор і Кароліна Куєки навчалися 7 років.

— Доти ми жили з батьком у селі Витилівка на Буковині, — згадує Ігор. — А тоді маму запросили на обласне радіо до Чернівців, а батько залишився в селі. Часто провідував нас в інтернаті. На день народження подарував мені велосипед "Орльонок". Батько хотів, аби я жив з ним. Та мама цього не пережила б, бо ревнувала до нього дітей. На день народження Кароліни з інтернату ми пішли до нього. Мама підмовила інших дітей, щоб нас забрали. Діти кликали нас, казали, що мене й Кароліну сваритимуть вихователі. Мама сиділа в машині й плакала. Ми злякалися й повернулися, — згадує Ігор.

Каже, що їздить до батька в гості щороку.

— Торік йому виповнилося 60 років. Кароліна подарувала йому телевізор, я — мобільний телефон.

Жанна Линьків та Мирослав Куєк офіційно розлучилися 2003-го. Чоловік вдруге одружився з буковинською поетесою Сільвою Заєць. Вона далека родичка Ольги Кобилянської.

Вітчим любив випити. Грошей додому майже не приносив

— Сільва хороша жінка, смачно готує, — каже Ігор. — Підтримує порядок у хаті. Я радий за батька.

Бесідуємо з Ігорем Куєком напередодні дня народження його матері. Він каже, що мати збирається до Києва.

— Кароліна поводить її по магазинах. Куплять, що мама захоче. Я торік подарував їй каструлю. Брат казав, що вона її вже спалила, — широко усміхається Ігор. — Цього року подарую чайника — два вона вже спалила. Зробили закордонні паспорти, плануємо поїхати відпочити до Туреччини. А мама хоче до Польщі. Звідти родом її мати Ніна Юліанівна Кокоша.

Після розлучення з чоловіком Жанна Линьків 17 років жила в громадянському шлюбі з Василем Михайловичем. Андрій — його син.

— Вітчим любив випити. Грошей додому майже не приносив, — пригадує Ігор. — Купив телевізора, напився і розбив. Ми два роки жили без телевізора, бо не було за що купити. У 16 років я розбив дяді Васі голову до крові. Дуже злякався. Продюсер Кароліни Юрій Фальоса відвіз його додому. Він мав квартиру в Чернівцях. Там жив його син Саша. Дядя Вася як сварився з мамою, йшов до сина — разів, мабуть, зо 20. Відчим уже помер, — каже Ігор. — Хтось штрикнув його ножем у живіт.

Ігор розказує, що уже 5 років мама зустрічається з іншим чоловіком. Додає що вона щаслива.

На підборідді хлопця великий шрам. Питаю, звідки він.

— Коли мені було 7 місяців, тато приніс до хати камін, щоб я не замерз. Я нахилився з коляски і обпік собі підборіддя, — пояснює хлопець.

Розповідає, що в дитинстві Кароліна була "правильною" дівчинкою.

— У неї все мало бути зроблено вчасно. Любила порядок у квартирі. Модних речей не мала — у школі ходила, як сіра мишка. Хлопці її не помічали, бо бігали за модницями. На першому дзвонику Кароліна попросилася виконати пісню: "Чебурашка, дружочек, не садись на пенечек". Вона хотіла бути в центрі уваги. Якось у дворі вилізла на стіл і співала, а біля неї аплодували бабусі. Одна дала їй 50 копійок. Я теж виліз на стіл, але мені дали лише 15. Ми принесли гроші мамі. А вона накричала на нас, що побираємося, як цигани.

У 12 років Ані Лорак на фестивалі "Первоцвіт" познайомилася з продюсером Юрієм Фальосою. Він старший від неї на 17 років. Десять років вони жили у громадянському шлюбі, а два роки тому розійшлися.

— Коли вперше прийшов Фальоса, я був удома сам, — згадує Ігор. — У нас затопило квартиру: ремонтували труби, кругом був безлад. Наступного разу Юрій приніс відеомагнітофон "Електроніка". Сказав, що хоче, аби Кароліна співала, як Мерайя Керрі. Наша сім"я була небагатою, Фальоса допомагав матеріально, приносив картоплі. На випускний купив мені костюм.

Ігор каже, що на відміну від сестри не має гарного голосу. Тому ніколи не співав.

1976, 26 квітня — Ігор Куєк народився в м. Кіцмань Чернівецької області в родині журналістів
1980 — мати з дітьми переїхала до Чернівців
1983–1990 — віддала Ігоря та Кароліну до Садгірської школи-інтернату N4 у Чернівцях
1986 — народився брат Андрій
1999 — закінчив історичний факультет університету ім. Федьковича в Чернівцях
2002 — учитель історії в школі N5; інструктор із плавання у школі для сиріт
2002 — у Києві викладав історію в ліцеї політики, економіки та права
2003–2005 — адміністратор стоматологічної клініки "Слален"
2005 — піар-менеджер цирку "Кобзов"
2006 — директор ресторану "Енджел Лаунж"

Зараз ви читаєте новину «Ані Лорак була сірою мишкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі