вівторок, 29 вересня 2009 08:22

Англійський велосипедист проїхав навколо світу за 174 дні

Автор: фото з сайту www.biketrailerblog.com
  ”В Україні мені пропонували возити в кишені сало. Воно краще втамовує голод”, — каже англієць Джеймс Боуторп
”В Україні мені пропонували возити в кишені сало. Воно краще втамовує голод”, — каже англієць Джеймс Боуторп

Англієць 32-річний Джеймс Боуторп об"їхав навколо світу на велосипеді. Фінішував минулого тижня в лондонському Гайд-парку.

— Я зробив це на 20 днів швидше, ніж удавалося моїм попередникам. Англієць Джейсон Люїс проїхав на велосипеді за три роки. Коли стомлювався крутити педалі, ставав на ролики. Я з велосипеда не злазив, хоч зупинялися автомобілі й автобуси, пропонували мене підвезти. Одного разу якийсь малий кинув у мене кебабом (страва азербайджанської кухні. — "ГПУ") із вікна автомобіля. Якби наздогнав його, дав би прочухана.

Джеймс долав понад 160 км щодня. Почав свою подорож із Франції. Через Бельгію, Голландію, Німеччину та Польщу добрався до України.

— При моїх фiзичних навантаженнях я мав щодня споживати 6 тисяч калорiй. У нагруднiй кишенi завжди возив шоколад. Коли втомлювався, казав собi, що от проїду ще 40 кiлометрiв i дозволю собi поласувати цукеркою. В Україні мені пропонували возити в кишені сало. Воно краще втамовує голод.

У Таїландi й Iранi двічі отруївся.

— Пригощали їхніми домашнiми стравами, а вони мені не підійшли. Три дні лежав у місцевій лікарні. У кожній країні мене намагалися чимось нагодувати. Я відмовлявся, але вони не розуміли, бо не знали англійської. Старалися говорити на пальцях. Ви не уявляєте, яке це прекрасне відчуття — знати, що ти знову вдома.

10 л води Джеймс Боуторп  випивав щодня

6 тис. кКал спалював за день

4 рази проколював колеса по дорозi

10 шин для велосипедних колес змiнив

5 пар шортiв зносилися в навколосвiтньому марафонi

$80 тис. доларiв витратив на поїздку

Зараз ви читаєте новину «Англійський велосипедист проїхав навколо світу за 174 дні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі