вівторок, 26 лютого 2008 15:09

Анатолій Матешко відмовлявся одружуватися з Анастасією Походенко

Автор: фото: Наталя ЧУБЕНКО
  Анатолій Матешко зняв дружину в чотирьох своїх стрічках. У фільмі ”День народження Буржуя” Настя зіграла секретарку, а в серіалі ”Битва сонечок” режисер довірив їй головну роль
Анатолій Матешко зняв дружину в чотирьох своїх стрічках. У фільмі ”День народження Буржуя” Настя зіграла секретарку, а в серіалі ”Битва сонечок” режисер довірив їй головну роль

Режисер 55-річний Анатолій Матешко познайомився зі своєю майбутньою дружиною Анастасією Походенко, 31 рік, у київському Будинку кіно. Це було 1993-го. 17-річна Настя переплутала зали й потрапила на перегляд драми "Єлисейські поля", де Матешко зіграв князя Володимира.

Дівчину зацікавив 40-річний актор.

— Я подумала, що це мій майбутній чоловік, — цокотить Настя. Розмовляємо на третьому поверсі кіностудії ім. Довженка, у кабінеті Матешка. У кімнаті прохолодно, пахне кавою. На полиці серед детективів Тетяни Устинової та Вікторії Платової зображений крилатий кінь. Це акварель 8-річного сина Матешків — Колі.

Настя перебирає китиці на синій хустці, накинутій на плечі.  Матешко сидить поруч, склавши руки в замок.

— Я саме розлучився з першою дружиною Наташею, — згадує чоловік. — Вона хотіла багатого. А я жив у комуналці, не мав роботи.

У Будинку кіно Настя прочитала Анатолієві свого вірша: "Поутру, а дорога круче, мчится он — дворянин последний, мчится он по снегам весенним опрокинутой красной тучи".

— И куда же мчится твой дворянин? — запитав він.

— До мене... — засоромилася поетеса.

Анатолій та Анастасія почали зустрічатися.

— Він гарно упадав. Якось в обідню перерву привіз акваріум із золотими рибками. Але попередив: "Ти ніколи не будеш моєю дружиною, бо я тобі в батьки годжуся". Бувало, ставлю чайник у нього на кухні, а зі спальні виходить якась жінка. На мене дивиться як на прислугу.

Того ж року німецький рекламіст, голлівудський режисер і оператор Йоханн вивіз Настю до Лос-Анджелеса.

— Ми познайомилися в Києві в Театрі російської драми на виставі "Чайка". Я поїхала з Йоханном у Каліфорнію, ми обручилися. Замість каблучки він подарував мені срібний ключ — від якогось румунського замку. Коли розставалися, жбурнули ключа в Дніпро з моста. Йоханн тяжко переживав, бо його менша сестра теж кинула нареченого. Батько Йоханна керує представництвом фірми "Шварцкопф" у Німеччині. Вони жили по сусідству із Майклом Джексоном, Стівеном Сіґалом. Сестра Йоханна працювала нянькою в дитини Сіґала. Він кинув дружину заради дівчини. Йоханн кричав: "Сіґал використав мою сестру. Я наб"ю йому морду!".

Сіґал використав мою сестру. Я наб"ю йому морду

Анастасія повернулася до Києва 1 квітня.

— Я зустрічав Настюшу в аеропорту, — говорить Анатолій. — Думав, приїхала та й поїде знову. Тоді всі тікали за кордон.

Анатолій Матешко приїхав до майбутніх тестів о третій ночі, напідпитку, із двома сумками продуктів.

— На гонорар від фільму скупив пів-магазину "Каштан", — сміється Настя.

1999-го вони розписалися.

— Першу заяву ми подали, коли я повернулася з Америки. Але розписуватися не прийшли, бо посварилися, — усміхається Настя. — Я хотіла білу сукню і ляльку на машину. А Толя дивувався: "Ти їздиш на мотоциклі й куриш "Кемел". Яка лялька?". За три роки ми прийшли у РАЦС у джинсах, обмінялися каблучками й побігли на роботу.

Подружжя часто сварилося й навіть розходилося.

— Мої валізи вічно стояли у прихожій. Я фиркала з будь-якого приводу, — пояснює жінка.

Під час зйомок серіалу "День народження Буржуя", в якому Настя грала епізодичну роль секретарки, в неї стався викидень. Режисером "Буржуя" був Матешко.

— Знімали, як Буржуй їде на мотоциклі, й каскадер потрапив у аварію. Я розхвилювалася, — пояснює жінка. — Пізніше — знову вагітна, на четвертому місяці — прийшла додому й застала веселу компанію. Зібрала свої речі й пішла до батьків. До Анатолія повернулася за 4 місяці. Відтоді не розлучаємося.

Два роки тому подружжя купило кілька гектарів землі на Обухівській трасі.

— Будуємо там дачу, — розказує Матешко. — Сусіди заводять: "Ой чий то кінь стоїть". Я люблю лежати в гамаку, а Настюша порпається в землі. Вирощує помідори, кавуни, диньки. Але найбільше мені подобається горіх, якому 200 років.

1953, 29 вересня  — Анатолій Матешко народився у м. Гостомель на Київщині
1976, 19 вересня  — Анастасія Походенко з"явилася на світ у Києві в родині художників
1984 — від шлюбу з економістом Наталею в Анатолія народився син Артем, нині — фінансовий аналітик
1993 — Анатолій познайомився з Настею на перегляді свого фільму
1999 — у них народився син Микола
2005 — купили дачу під Києвом
Анатолій Матешко знявся у 50 фільмах. Як режисер створив 17 стрічок, зокрема: "День народження Буржуя", "Даша Васильєва", "Дурдом", "Битви сонечок". Знімає 4-серійний фільм "Нічна зміна". Анастасія закінчила сценарні курси ВДІКу, знімається в чоловіка

Зараз ви читаєте новину «Анатолій Матешко відмовлявся одружуватися з Анастасією Походенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі