четвер, 29 січня 2009 18:07

Яна Клочкова вийде заміж після 30 років

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Яна Клочкова на вечірці у столичному ресторані ”Тургенеф”, де наприкінці грудня 2008-го обирали найкрасивіших людей України
Яна Клочкова на вечірці у столичному ресторані ”Тургенеф”, де наприкінці грудня 2008-го обирали найкрасивіших людей України

Чотириразова олімпійська чемпіонка з плавання 26-річна Яна Клочкова в кав"ярні "Кофе Хаус" на столичній вул. Червоноармійській гортає глянцевий журнал. Хвалиться фотосесією з квартири на Солом"янці, до якої переїхала місяць тому. Двокімнатне житло плавчиня придбала чотири роки тому за $140 тис.

— Раніше не переїжджала, бо з батьками було зручніше жити, — Клочкова розглядає меню. Спілкується російською, часто всміхається. Ненафарбована, русяве волосся трохи скуйовджене. — Потім бабуся стала переживати, чого це я, така доросла, не живу сама. Батько зайнявся ремонтом, він у мене будівельник. Так що я прийшла на все готовеньке. Квартира на 20-му поверсі, але я висоти не боюся. Головне — у шафі тепер висить тільки мій одяг, а не сестри. Кухня красива, у зелених тонах, піднімає настрій. Немає ні ванни, ні джакузі, тільки душова кабінка. Мама часто дзвонить, запрошує в гості. Найбільше за котами скучаю, у мене їх аж троє. Мрію про собаку породи німецький шпіц. Але вона дорого коштує, десь три тисячі доларів.

Наприкінці минулого року Клочкова завершила спортивну кар"єру. Цього тижня оголосила про це офіційно. Займається благодійним фондом "Україна спортивна", який організувала разом із плавцем Денисом Силантьєвим.

— Кар"єру можна продовжувати до 30 років, але в мене ні фізичних, ані моральних сил на це вже нема. Молоде покоління перебило всі рекорди. Тренером бути не хочу, — морщиться. — Може, в якійсь федерації могла би працювати, приймати важливі рішення.

Клочкова замовляє зелений чай. Цікавлюся, чи готує вдома сама.

— Можу приготувати щось елементарне — м"ясо посмажити, курку. Раніше ніколи було вчитися готувати. Мама підгодовує досі — супчики їм у неї, учора розсольник смачнющий! Смачно попоїсти — це моя слабкість. За останній місяць точно три кілограми набрала. Навіть на ваги не стаю, щоб не засмучуватися.

Зізнається, що всі свої нагороди залишила в квартирі батьків.

— Не хочу, щоб щось нагадувало про спорт, — замислено дивиться у вікно. — Здається, що тоді в мене інше життя було. Мене всі оберігали — то батьки, то тренери, мовляв, ти плавай, а ми всі проблеми вирішимо. А життя насправді не таке.

Доводиться заощаджувати гроші?

— Не можу сказати, що шикую, — наливає чай. — Маю гарну машину, джип "ауді". Але це подарунок спонсорів з "Індустріального союзу Донбасу". Мрію про будинок за містом, але не можу собі його дозволити. На одяг великих грошей не витрачаю, — осмикує фіолетовий светр. Нігті спортсменки нафарбовані яскравим рожевим лаком. — Знаю, що мені трохи бракує почуття стилю, тому раджуся з мамою і сестрою. На 30-річчя Олега Лісогора вдягла тісну сукню — всім так сподобалося! Хоча плаття не люблю — це не моє.

Цікавлюся, чи з кимось зустрічається.

— Так часто про це говорю, що всі вже думають — нареченого шукає! — гучно сміється, потім трохи примовкає. — Нікого я не шукаю. Спортсмени рідко коли мають серйозні стосунки. Люди вже бояться зі мною знайомитися. Досвіду в стосунках у мене мало.

Клочкова два роки зустрічалася з автогонщиком Олексієм Мочановим.

— Ми рік знімали разом квартиру, — повільно розмішує цукор у чашці. — Коли познайомилися, Льошу ніхто не знав. Слава псує людей, тому він дуже змінився, коли став популярним. До Льоші я ні з ким не зустрічалася — тренер забороняла. Льоша десять разів на день казав, що любитиме довіку. Але батькам він зразу не сподобався. Як це так: дочка ні з ким не зустрічалася, а пішла жити до 40-річного чоловіка? Льоша злився, хотів, щоб тільки його слухала. У нього важкий характер, Козеріг за гороскопом.

Чому розійшлися?

— Льоша нічого не пояснив, просто зник, — стенає плечима. — У програмі Свєти Вольнової на М1 сказав, що не знає, хто така Яна Клочкова. Мовляв, тільки вчив мене водити машину... Я на нього ображена, хоча скоро буде три роки, як розійшлися. Коли пересікаємося на тусовках, Льоша зі мною не вітається.

Розповідає, що зустрічалася з дніпропетровським баскетболістом Юрієм Торопом.

— Це був курортний роман. Він симпатичний, високий, але на рік молодший. Мусила в усьому проявляти ініціативу. Зараз теж не спілкуємося.

Якого чоловіка хочете?

— Має відповідати за свої слова та вчинки, — мрійливо тягне. — Я теж не така проста, нєрвотрьопка ще та! Мені високі подобаються, я ж сама здорова, крепка. Трохи комплексую через це, — потирає плече. — Заміж не хочеться. Може, років після тридцяти. Зараз ще не нагулялася.

Зараз ви читаєте новину «Яна Клочкова вийде заміж після 30 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі