четвер, 06 березня 2008 14:45

Які документи потрібно подавати до будинку для літніх людей

"У вашій газеті прочитав про приватний будинок для пристарілих десь у Рівненській області. Мені важко ходити по інстанціях, я інвалід I групи. Підкажіть, які документи потрібні, щоб потрапити в той будинок?" — запитує Валерій Павлович Мізеров, 62 роки, з села Аполянка Уманського району на Черкащині.

У Рівненській області є кілька будинків для літніх людей. Один розташований у селі Забороль Рівненського району. Це заклад психоневрологічного типу для жінок.

Адреса: с. Забороль, Рівненський р-н, індекс 35300. Тел. 8 (03622) 7 32 39.

Інший будинок загального типу працює у місті Здолбунів, Рівненського району, на вул. 8 березня, 40, індекс 33700. Тел. 8 (03652) 2 24 61.

Ще один діє в селі Тучин Гощанського району Рівненської області, індекс 35400. Тел. 8 (03650) 9 22 79.

— За типовим положенням про будинки-інтернати, перелік документів, які має подати людина, однаковий у всіх областях країни, — каже Валентина Велігура, 33 роки, головний спеціаліст відділу соціального обслуговування населення в Рівненській області. — Для людей, яким важко пересуватися, зібрати ці довідки має допомогти соціальний працівник із місцевого соцзабезу.

Документи, які потрібно подавати до будинку для літніх людей:

1. Особиста заява громадянина літнього віку чи інваліда з проханням прийняти його до будинку-інтернату.

2. Паспорт чи інший документ, що засвідчує особу.

3. Медична картка про стан здоров"я з висновком про необхідність стороннього догляду. (Такий висновок допоможе визначити, до якого будинку — загального типу чи спеціалізованого — потрібно направити людину).

4. Довідка про розмір призначеної пенсії.

5. Довідка про склад сім"ї за встановленою формою.

6. Довідка медико-соціальної експертної комісії про групу інвалідності особи, якщо таку визначено.

Зараз ви читаєте новину «Які документи потрібно подавати до будинку для літніх людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі