пʼятниця, 21 грудня 2007 16:42

72-річний Трохим Соломко обвінчався з 53-річною Жанною Горошко

Автор: фото: Ольга Максим’як
  Жанна Горошко та Трохим Соломко обвінчалися 24 листопада в Святоіллінському храмі села Острожець, що у Млинівському районі Рівненської області. Їх вінчає отець Вадим
Жанна Горошко та Трохим Соломко обвінчалися 24 листопада в Святоіллінському храмі села Острожець, що у Млинівському районі Рівненської області. Їх вінчає отець Вадим

24 листопада у Святоіллінському храмі села Острожець, що у Млинівському районі Рівненської області, вінчали 53-річну Жанну Горошко та 72-річного Трохима Соломка. 12 липня пара розписалася, а доти сім років жила в цивільному шлюбі.

Познайомилися Трохим Арсентійович і Жанна Володимирівна 30 років тому. Чоловік працював головою профспілки "Рівнешляхбудматеріалів", що неподалік Костополя. А Жанна Горошко переїхала в село Старий Берестовець Костопільського району разом із першим чоловіком та півторарічною донькою.

— Я ніколи не думала, що нас зведе доля, — каже вона. — Трохим був такий гордий, гарний. Усі жінки його любили. Я чомусь обходила стороною. Знала лише як працівника кар"єру й не більше.

Перший чоловік Жанни Горошко Микола був директором сільської школи. А вона викладала там музику.

— Ми з ним не зійшлися характерами, — пояснює жінка. — Я кинулася з головою в роботу. Працювала у п"ятьох місцях: у двох школах, дитсадку, будинку культури, художнім керівником дитячого колективу. Кар"єр надавав нам автобус, аби возити дітей на концерти.

— По роботі з Жанною ми зустрічалися щодня, — говорить Трохим Соломко. — Школа та наша організація були з"єднані коридором.

1997-го перша його дружина померла. Три з половиною роки жив сам. 2001 року Жанна Володимирівна переїхала від свого чоловіка до Трохима Соломка в Костопіль.

— Уявіть, у такому віці, на очах усього району, — згадує вона. — Я відчувала страшенний осуд. Але ніколи не жалкувала про свій крок. Донька Наталя, якій зараз 31 рік, поставилася до мого вчинку з розумінням. А з донькою Трохима ми наче подружки, вона молодша від мене на 8 місяців.

В інтимному житті в нас усе нормально


У жінки є троє онуків — 10-річна Анна, 7-річна Катя та 5-річна Яна. У Трохима Соломка є 52-річна донька Валентина та 49-річний син Олександр, четверо дорослих онуків та правнук, 6-річний Владислав. Донька живе в Києві, а син — у Москві.

Жінка зізнається, що Трохим Арсентійович спочатку навіть слухати не хотів про офіційне одруження. Та після року спільного життя в нього стався обширний інфаркт, потім мучила аритмія. Були такі дні, що не міг підвестися з ліжка. Жанна Володимирівна його доглядала.

П"ять років тому пара переїхала з Костополя в село Острожець. Батько Жанни Горошко помер, а 80-річна мати залишилася сама. Її нікому було глядіти.

— Я спочатку приїхав із друзями подивитися. Коло хати не було ні забору, ні хвіртки. Усе заросле бур"яном. Думаю, треба матір Жанни Катерину Пилипівну просити перебиратися до нас. А вона сказала, що тут помиратиме й нікуди не поїде, — згадує чоловік.

Зізнається, що сільського життя не знав, нічого не вмів.

— Й огірки садив, і помідори, і квіти полов, — заперечує жінка. — Мурував, штукатурив, сантехніку ставив, плитку клав. І в інтимному житті у нас усе нормально. Я хоч і холерик, але свого чоловіка бережу. У нас усе в міру. Раніше мене про це часто запитували. Відповідала: "У нас кожен день — як перший".

Обіди в родині готує чоловік, а дружина дбає про вечерю.

— Трохим Арсентійович на олії зварить такий борщ із капусти свіжої, що пальчики оближеш, — хвалить господаря жінка. — І покупки ми робимо разом. Нещодавно купили комп"ютер для роботи. Мені ж треба фонограми записувати.

Для вінчання Жанна Володимирівна пошила собі блакитну сукню. Разом із чоловіком купила під неї білі чобітки та білу куртку. Святкували в кафе разом із найближчими друзями та церковним хором, яким керує Жанна Горошко. Трохим Арсентійович у ньому співає. Дружками та дружбами були хрещені.

1935, 26 січня — Трохим Соломко народився в с. Малі Селища Костопільського р-ну Рівненської обл.
1954, 11 липня — Жанна Шило народилася в Донецьку; вересень — Трохим Соломко одружився з Галиною Вовчук
1955, 9 березня — у них народилася донька Валентина; нині живе в Києві
1958, 17 грудня — з"явився на світ син Олександр; нині мешкає у Москві
1975 — Жанна вийшла заміж за директора школи в с.Старий Берестовець Миколу Горошка; за рік народилася донька Наталя
1994 — Трохим Соломко пішов на пенсію; доти працював на підприємстві "Рівнешляхбудматеріали", очолював профспілку
1997 — померла дружина Галина
2001, січень — Жанна Горошко переїхала жити до Трохима Соломка в Костопіль; працює учителькою музики в гуманітарній гімназії
2002 — чоловік переніс інфаркт, помер батько Жанни — Володимир, подружжя переселилося в с. Острожець Млинівського р-ну Рівненської обл.; липень — розписалися; листопад — обвінчалися

Зараз ви читаєте новину «72-річний Трохим Соломко обвінчався з 53-річною Жанною Горошко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі