Ексклюзиви
середа, 07 травня 2008 17:04

4-річний Марк Грицик удруге захворів на рак

Автор: фото: Мирослава КОЧІШ
  У 4-річного Марка Грицика з Ужгорода зникла, а тоді знову з’явилася пухлина на мигдалику. Його батьки шукають 20 тисяч доларів на лікування
У 4-річного Марка Грицика з Ужгорода зникла, а тоді знову з’явилася пухлина на мигдалику. Його батьки шукають 20 тисяч доларів на лікування

4-річний Марк Грицик із Ужгорода захворів на рак у два роки. Пухлину в горлі хлопчика помітив батько 40-річний Михайло. Син грався, щось розповідав, і батько помітив на мигдалику синячок. У столичному Інституті отоларингології діагностували злоякісну пухлину четвертої стадії.

Марка лікували в Угорщині, потім — у Росії за гроші іноземних благодійних фондів. У Санкт-Петербурзі хлопця готували до операції на кістковому мозку, коли пухлина зникла. Гроші на лікування Марка Грицика віддали іншій дитині.

— Син зараз із дружиною в Пітері, — розповідає Михайло, з яким зустрілися в центрі Ужгорода. За кілька днів чоловік їде до Петербурга змінити дружину Олександру, 35 років.

Удруге пухлина з"явилася наприкінці березня. Михайло знову помітив синячок, помацав пальцем — твердий.

— Ми надіялися, що не злоякісна, але це знову рак. Дружина у розпачі, — каже чоловік. Вигляд у нього розгублений. У Росії відмовилися оплачувати лікування Грицика. Родина шукає спонсорів. Для лікування Марка потрібно $20 тис.

— Коли Марк приїхав із Петербурга, я купував квіточки, давав йому в руки і ми разом ходили до людей, які відгукнулися на нашу біду, дякували. Сподівався поїхати до Дебрецена в Угорщині, показати здорового Марка лікарям. А тут таке,— зітхає батько.

Каже, дружина на п"ятому місяці вагітності:

Зранку причісується і бризкається одеколоном

— Жінці таке переживати не потрібно, але не може без Марка. Зараз готуються до хімії, здають аналізи. Дружина не спить ночами.

У лікарні з дитиною може бути лише один із батьків.

— Під час хіміотерапії я буду з Марком. А жінка сидітиме після, — зазначає Михайло.

Каже, до українців російські лікарі ставляться напружено.  Грицики змушені лікуватися в Росії, бо вважають, що в Україні онкохворі діти приречені.

— Із Києва нас відправили додому вмирати. А дитина два роки живе! — каже чоловік. — Благодійників ніби й багато, але ці фонди — як мильні бульбашки. Допомагають хіба порадами. Чув, що бізнесмен Віктор Пінчук помагає онкохворим. Може, ще пару меценатів. Казали, що й Віктор Балога сприяв, як би хто його не хаяв.

Марк полюбляє шоколад, цукерки. Обожнює тата, копіює його поведінку. Коли лягає на диван дивитися телевізор, кладе руки і ноги, як батько. Зранку причісується і бризкається одеколоном, як Михайло.

Родина Грициків мешкає в приватному будинку. Мати не працює, батько — водій у пожежній частині. Олександра і Михайло одружилися 15 років тому. Марк — перша дитина подружжя. Держава платить хлопчикові 300 грн допомоги з інвалідності.

Зараз ви читаєте новину «4-річний Марк Грицик удруге захворів на рак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути