вівторок, 14 лютого 2012 00:45

27 сантиметрів має бути відстань між сосками

Автор: фото: Тарас Подолян
  Танцівниця виступає на сцені столичного Театру оперети під час гастролей французького кабаре ”Крейзі Хорс”. Канапу у формі губ, що стала одним із символів кабаре, придумав художник Сальвадор Далі
Танцівниця виступає на сцені столичного Театру оперети під час гастролей французького кабаре ”Крейзі Хорс”. Канапу у формі губ, що стала одним із символів кабаре, придумав художник Сальвадор Далі

— Бути худою тут не модно, — каже російською чорнявка Ясна, танцівниця французького кабаре "Крейзі Хорс".

Вона народилася в Києві. У Парижі працює три роки. З 8 по 12 лютого з колективом гастролює у столичному Театрі оперети. У кабаре потрапила після кастингу 2008-го. Справжнього імені й віку не називає. Розкривати їх забороняє контракт.

— Усі танцівниці в кабаре мають сценічні імена — Енні, Фіамма. Справжні приховують, — розповідає Ясна. — Я тут танцювати не планувала. Закінчила училище культури, хотіла присвятити життя народним танцям. Подруги їхали до Парижа на кастинг. Мене взяли за компанію. Вони не пройшли, бо не підійшли за зростом. А мене організатори відібрали. Усі учасниці кабаре мають зріст від 168 до 172 сантиметрів. Груди можуть бути невеличкими, але відстань між сосками — рівно 27 сантиметрів. Треба, щоб зі сцени бюст виглядав правильно. Ми танцюємо без одягу, тому великий розмір може здатися неестетичним. Іще 13 сантиметрів має бути від пупка до лобка. Якщо в дівчини гарна постава, красиві плечі й довгі ноги, їй пропонують підписати контракт. Такі вимоги засновники кабаре поставили ще 1951-го, в рік заснування.

10 танцівниць виходять на сцену голі. Глядачі у залі затамовують подих. Дівчина перевертається на канапі у формі губів, танцює та вигинається, випинає то груди, то стегна. Вона без білизни. Зону бікіні затуляє чорна стрічка. У задньому ряді хтось голосно кашляє. Двоє огрядних чоловіків під сценою червоніють, сивий із п'ятого ряду через 5 хв. після початку виходить у коридор.

— У нас дисципліна, як в армії, — продовжує Ясна. — Не можна набирати вагу. Через зайві кілограми або запізнення на репетицію виганяють із роботи. Із чоловіками-колегами під час концерту і репетицій навіть розмовляти не можна. З роботи дівчат розвозить таксі.

Скільки отримує, не говорить. У гримерці артистки сидять у коротких халатиках. Очі підводять тушшю та чорним олівцем, губи — яскраво-червоною помадою. Перевзуваються у туфлі на високих підборах та босоніжки з відкритим носком. Взуття шиє французький дизайнер Крістіан Лубутен.

— Кабаре — такий самий символ Парижа, як Ейфелева вежа і Єлисейські Поля, — розказує французька танцівниця Енні. — Танцювати тут дуже престижно. Якщо тебе взяли у кабаре, отже, ти справді вродлива від природи, бо після пластичних операцій не запрошують. Усі чоловіки мріють, аби їхня дівчина танцювала в кабаре. Ми щодня проводимо репетиції. Усі 16 номерів мають свої сюжети. Треба старатися, бо конкурентів багато. Є ще паризькі кабаре "Лідо" та "Мулен Руж". Свого часу з "Крейзі Хорс" танцювали Діта фон Тіз та Памела Андерсон.

За 300 грн на вході до партеру працівниці оперети продають флешки на 1 Гб із відеозаписом концерту. Дійство триває 2 год. У залі немає вільних місць. Квитки коштували від 300 до 1200 грн. Їх розкупили за тиждень до прем'єри.

Зараз ви читаєте новину «27 сантиметрів має бути відстань між сосками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі