середа, 06 жовтня 2010 00:16

1504 рази віджалася від підлоги Аніта Сичова

52-річна Аніта Сичова із Запоріжжя потрапила до місцевої Книги рекордів. 22 вересня вона віджалася від підлоги 1504 рази за 1,5 год.

- Устигла всі проблеми передумати, ?" Аніта говорить нерозбірливо. 1998-го вона потрапила в автомобільну аварію. 10 років була паралізована. Торік звелася на ноги. Погано бачить і чує.

Слухавку передає чоловіку Павлові, 54 роки:

- Аніта майже не чує. Щоб зрозуміти вас, їй треба дивитися на ваші губи. Під будинком, де Аніта віджималася, чергувала "швидка". Лікарів до себе дружина не підпускала, аби рекорд не спортили. За хвилину робила 10?"15 віджимань. Розрахувала, щоб виходило по тисячі щогодини. Футболка з надписом "Аніта" промокла наскрізь. Прилипла до тіла, як купальник. Молилася. Вона завжди так робить, коли віджимається. Офіційні наглядачі змучилися рахувати, але досягнення зафіксували.

Аніта та Павло Сичови ?" колишні автогонщики. Перемагали на всеукраїнських змаганнях.

- Я був тренером, а Аніта супроводжуючим, ?" розповідає чоловік. ?" Їздили в одному екіпажі. Після аварії ми обоє стали інвалідами. Я відбувся легким каліцтвом, а Аніту всю паралізувало. У неї ворушилися тільки чотири пальці лівої руки. Щоб розуміти одне одного, на її долоні я виписував пальцем літери, а вона зверталася до мене, смикаючи за мотузочку із дзвоником. Торік товариш подарував мені "Новий Завіт". Читав над нею Біблію вранці та ввечері. Вона слухала. Стала бачити окремі образи. Одного дня присіла на ліжку. Наступного ?" попросила підняти її. Зробила кілька кроків. Так день за днем почала ставати на ноги. Заново вчилася ходити і говорити. Якось попросила включити телевізор. Дивилася програму, як віджималися спортсмени, а потім каже: "Я теж так зможу". Якось прокинулася, лягла на підлогу і почала віджиматися. За годину 500 разів зробила. Одразу ж стала показувати феноменальні результати. Місяць тому півдня віджималася. Шкода, що тоді не запросили з Книги рекордів Гіннеса. Вона віджалася сім тисяч разів.

-У жінки надзвичайні фізичні задатки й можливості, ?" говорить столичний лікар-травматолог Олексій Гнатенко, 39 років. ?" Вона довго лежала нетранспортабельна. Як за такий короткий час прийшла у форму ?" загадка.

Наступний рекорд Аніта Сичова планує встановити у жовтні ?" із присідання.


157 разів за хвилину віджався торік грузин 16-річний Георгій Басилашвілі.

677 разів за годину віджався на одній руці канадець Дуг Пруден позаторік.

1500 віджимань за 40 хв. зробив цього року 4-річний Ронак Віта з Індії. Щодня по 2 год. займається йогою.

37 тис. разів віджався за 24 год. торік британець Педді Дойл, 42 роки.

Зараз ви читаєте новину «1504 рази віджалася від підлоги Аніта Сичова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі