четвер, 19 серпня 2010 11:29

У розважальному центрі діти витрачають до півтисячі гривень за день

Киянка Олена Панасюк із 5-річною донькою Лізою минулої п'ятниці першими приїхали на дитячу вечірку до розважального центру "Дивосвіт". Тут на трьох поверхах можна пограти на автоматах. Дівчинка насамперед сідає на мотоцикл із великим екраном, що імітує перегони.

Напередодні мати з дочкою повернулися з відпочинку. 10 днів були на Канарських островах.

- Тато, щоб зекономити, хотів відправити нас у Грецію, але там у воді виявили якусь заразу, - каже Олена. - Доклав 400 євро, і ми поїхали на Тенеріфе.

У квітні Ліза святкувала день народження. Батьки подарували їй товстий золотий ланцюжок на шию.

- Я казала Льончику, щоб таку важку цепочку не купував, бо дитині її важко носити. Але він думає, що так донька запомнить іменини на все життя.

Поруч біжить 8-річний Андрій Іванов. За півгодини гри на автоматах він витратив 210 грн. Учора батько дав йому на розваги півтисячі.

- Мені в руки тато грошей не дає, каже, що вони брудні й від них можуть бути глисти. Там багато мікробів, а я забуваю мити руки. Гроші носить мама у своїй великій фіолетовій сумці. Пообіцяла, що на гроші, які лишаться, купимо робота-трансформера. Бо тато вже півроку обіцяє купити, але в нього не хватає на це часу. Він на роботі сидить до ночі. Я його вранці тільки бачу, коли везе мене з мамою в садочок. Мама ніде не працює, бо вона красива. Тато не дозволяє їй ходити на роботу.

Місяць тому в Андрія народилася сестричка.

- Я просив маму, щоб принесла мені братика, а вона не послухала. Я з дєвочками не дружу. Тепер мама весь час проводить із сестричкою. Мене віддає у садочок, щоб не заважав їй спати.

Розповідає, що живе в двоярусній квартирі в центрі Києва.

- Я вже був у Франції, Італії й Америці. Вчителька в школі весь час ставить мене в приклад іншим дітям. У школі я вчу російську, англійську і французьку. А після уроків ходжу на іспанську мову.

Найбільше дітей біля імітаторів автоперегонів, стрілялок і гойдалок. 6-річна Марічка Нос підстрибує під музику на атракціоні "Класики". 1 вересня вона йде в перший клас гімназії.

- Англійську я вже майже знаю, - каже. - Вмію рахувати до 20, можу розказати про себе і маму. Коли виросту, хочу бути співачкою або актрисою. Мама обіцяє купити мені мікрофон, і тоді я буду схожа на Ані Лорак.


Текст: Анна УСІК, фото: Тарас ПОДОЛЯН

Зараз ви читаєте новину «У розважальному центрі діти витрачають до півтисячі гривень за день». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі