середа, 21 грудня 2011 18:59

Так, Клички кращі. Бо живуть у Гамбурзі

 

Сім речей, які хотілося б поміняти продюсеру Едуарду Кліму

1. Політики сунуть свій ніс у шоу-бізнес, запрошуючи в агітаційні тури. До мене колись приходили одні. Розмова була зверхня, типу він - відомий політик, а я йому щось винен. Мене це не влаштувало й відтоді жоден із моїх артистів у політичні тури не їздить. Я навіть не уявляю можливу суму гонорару. До того ж, на таких концертах ніхто не дбає про якість. Потім навіть топові артисти, коли їдуть із гастролями, мають проблеми з наповненням залу. Якщо вже "95-й квартал" - найкращий проект, який не вилазить з "Інтеру" - не зібрав людей у Чернівцях, то це - катастрофа.

2. Українському артисту важко вийти на російський ринок. Російський же заходить до нас без проблем. Він потрапляє в ефір і його за гроші запрошують на будь-які телепроекти. Наші ходять туди безкоштовно. Колись я сказав людям з одного проекту: "Чому ми маємо йти до вас безплатно? В артиста ж гастрольний графік". А мені відповідають: "Так вас по телевізору покажуть". Це було актуально 15 років тому, коли артист виходив на ринок. Де вони були, коли я на кожному кроці за все платив?

3. Бредотні коментарі під кліпами. У нас була пісня Гайтани про любов. І тут хтось пише: "Ну, скільки ж можна російською мовою?". Відповідаємо: "Ця - російською, наступна буде українською". І пішло обговорення про 10 мільйонів українців, яких колись убили, про геноцид. Ну, причому тут усе це?

Скрипку обгортають у простирадло, дають йому бокал пива й починають хіхікати ні про що

4. Якось вивів за вухо одного журналіста з презентації кліпу Ані Лорак. Написали, що їм не вистачило шампанського. Жодного слова про подію, навіть імені артиста не згадали.

5. У Лондоні якось дивився шоу за участю Мераї Керрі. Думаю: "Ой-ой-ой, зараз їй хана. Бо в баришні розвиток неблискучий". Але все було відпрацьовано супер - і влучні жарти, і решта. А в нас? Колись Олега Скрипку запросили на телеінтерв'ю, якраз перед виходом його альбому. На каналі о восьмій ранку розігрують ситуацію в сауні. Скрипку обгортають у простирадло, дають йому бокал пива й починають хіхікати ні про що. І піти нема як, бо прямий ефір, і скандалити незручно. А він же не про сауну прийшов говорити, й пива взагалі не п'є. З нього зробили клоуна. Якби то був Кіркоров - вони свою шапку з'їли б, щоб випадково не образити.

6. Своїх артистів не пускаю в солянки типу "Пісні року" чи новорічних ефірів, де виступають росіяни. Бо ми стоїмо в черзі й чекаємо, доки попрацюють із ними.

7. Українці не поважають самі себе. Можливо, на цьогорічному Євробаченні в Міки Ньютон був не найкращий виступ, але відпрацювала вона достойно. Боєць! А повернулася додому - про неї ніхто навіть не пише. Тиша. Таке враження, що тільки Клички всім довели, що українцями треба пишатися. Усі схилили голови й сказали: "Так, вони кращі". А чому? Бо живуть у Гамбурзі.

Зараз ви читаєте новину «Так, Клички кращі. Бо живуть у Гамбурзі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі