четвер, 02 грудня 2010 17:28

"Зараз прохолодно, тому повернувся до шлюбного ложа"

Роман ЯГУПОВ, 37 років

Музикант, лідер гурту молдовського "Здоб ші Здуб". Співає румунською, російською, англійською, українською.

Народився в російському Волгограді. У дитинстві з батьками переїхав у Молдову, до міста Страшени. Закінчив Кишинівський інститут фізкультури. 1994 року створив "Здоб ші Здуб". Після участі в конкурсі Євробачення 2005 отримав звання народного артиста Молдови.

Затятий рибалка.

Одружений удруге, виховує доньку-п'ятикласницю й 3-річного сина.

Живе в Кишиневі

 

 

Напивався

У 19 років. Грав у дворі на гітарі. І щоб не йшов, мене пригощали - вином, шампанським. Додому прийшов зранку. Пам'ять наче стерло, аж моторошно стало.

Витрачав багато грошей

Недавно в Москві купив гітару за 1000 євро у друзів. Вони - циганські музиканти, родина Ерденко. Вибрали зі своєї колекції хороший інструмент, я їм довіряю.

Позичав гроші

Залишився якось без житла в Кишиневі. По всьому місту позичав, дістав усі заначки й купив за 8 тисяч доларів щось подібне на халупу. Кілька кімнат, підвальчик, подвір'я спільне, але в історичній частині. На ремонт уже втричі більше витратив.

Бачився з батьками

У жовтні, перед приїздом до Києва. Я часто з ними бачуся. Закидаю в машину все життєво необхідне - продукти, гроші - і їду просто їх побачити, обійняти. Вони відмовляються щось брати. А всі гроші, які я таки даю, витрачають на подарунки мені ж.

Користувався метро

У Москві постійно, там не в громадському транспорті важко їздити. По Бухаресту й Києву можна й на своєму автобусі.

Рибалив

На цих вихідних. Було холодно, впіймав одну невелику щуку на воблер.

Цілувався

Так, як у 17 років, дуже давно.

Заговорював із незнайомцем

Був вечір. Чую, за квартал хтось нереальним голосом кричить під гітару. Зацікавився, хто це грає. Підходжу - на землі стоїть банка вина, навпочіпки сидить мужик у кепці блатній, з козирком на очах. Губна гармошка в кишені, гітара ленінградська. Грає дуже харизматично, репертуар - від фольклору до року. Всі акорди й слова відтворює точно, без єдиної запинки. Ми познайомилися. Це був військовий у відставці Шура Балаганов.

Плакав

Чоловіки не плачуть.

Прокидався наодинці

Ціле літо спав сам - на підлозі, у спартанських умовах. Зараз уже прохолодно, тому повернувся до шлюбного ложа.

Зарікався

Іноді дозволяв собі після келиха вина сісти за кермо. А два роки тому потрапили в серйозну аварію - автобус перекинувся, бо назустріч виїхав п'яний водій. Ми всі мало не загинули. Усвідомив, що через таке страждають невинні люди. Обійшлося парою переломів у музикантів, місяць не виступали, втратили наш Mercedes. Зарікся п'яним сідати за кермо.

Вибачався

Якось менеджери відправили нас утомлених, після туру, на незрозумілий концерт грати на незрозумілій апаратурі. Я послав їх прямо зі сцени. Потім вибачився за зрив.

Молився

Коли засинав учора, про себе, не вголос, подякував небу за все, що маю в житті. Щось просити в молитвах не розумію навіщо - усе в моїх руках.

Давав хабара

Постійно даїшникам давав. Але останнього разу пішов офіційно заплатив штраф у касу.

Зараз ви читаєте новину «"Зараз прохолодно, тому повернувся до шлюбного ложа"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі