пʼятниця, 15 січня 2010 17:50

"Прокидатися і засинати треба із сонцем"

  Володимир Козявкін, 62 роки. Розробив методику лікування дитячого церебрального паралічу, яка належить до четвірки найефективніших у світі. З дружиною та двома доньками працює у власній Міжнародній клініці відновного лікування у Трускавці на Львівщині. По
Володимир Козявкін, 62 роки. Розробив методику лікування дитячого церебрального паралічу, яка належить до четвірки найефективніших у світі. З дружиною та двома доньками працює у власній Міжнародній клініці відновного лікування у Трускавці на Львівщині. По

1. Як бути, коли в тебе смішне прізвище? Посміятися і заспокоїтися. Мені пощастило двічі - я ще й Володимир Ілліч. Але ніколи не намагався перейменуватися в паспорті. Прізвища теж не мав наміру змінювати - через повагу до батька. Він теж цього не зробив, бо дуже любив мого діда і прадіда. Дружина змінила своє прізвище Шевченко на Козявкіну не роздумуючи. Скільки живу на Західній Україні, де ставлення до вождя не найкраще, ніколи не чув поганого слова на цю тему у свій бік.

2. Мене часто запрошують на світські заходи, де стіл сервірований десятьма виделками і ножами. У таких випадках, щоб не розгубитися, найлегше копіювати інших. Зауважив, що справжні інтелігенти поводяться просто. Іноді болить серце за штучність, з якою у Львівському оперному цілують ручки.

3. Щеплення потрібно робити. Раджу купувати якісний матеріал і ретельно перевіряти здоров"я перед щепленням. Буває, до нас звертаються пацієнти, які довели, що захворіли саме від щеплень, але більшість із них - іноземці. У них це легше довести.

4. У моєму вихованні завжди була присутня філософія важкої праці. Батько, повернувшись пораненим із війни, учив мене трьом головним речам: не красти, не брехати і не шукати легких шляхів. Він часто повторював, що колоду треба брати з грубшого кінця. Дитину змалечку слід привчати до роботи, до аналізу своїх дій, аби вона ставила перед собою цілі й уперто йшла до них.

5. Причину своїх успіхів і невдач шукайте передусім у собі. Ми, українці, завжди звинувачуємо когось у своїх бідах: як не москаль, то поляк.

6. Люблю японців - 127 мільйонів людей, які перебувають у гармонії з життям. Ми вважаємо їх наївними, навіть смішними з їхніми ікебанами. А в них же існують цілі школи ікебан, інститути. І річ не у створенні квіткових композицій, а в пошуку гармонії, духовності. Тому японці їздять на "тойотах", а ми… І це при тому, що їхня країна втричі менша за нашу, а третина земель не придатна до життя.

7. Раджу цінувати час. Встигати все - таким має бути стиль життя. Бог завжди простить, він добрий, а час - ніколи. Прокидайтеся із сонцем, вбирайте його енергію, тоді й сил до роботи вистачить на весь день. Засинати теж раджу із сонцем. Природа не обдурить.

Зараз ви читаєте новину «"Прокидатися і засинати треба із сонцем"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі